María José Vallés: “Farem tot lo que calgue perquè no tancon les escoles”


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Lledó
» dilluns, 20 de juny de 2011

María José Vallés (PSOE) s’ha convertit en la nova alcaldessa de Lledó, després de que la seua llista fos la més vota el 22 de maig. A més, i després de traure 75 vots relatius (recordem que a Lledó són llistes obertes), lo PSOE ha obtingut 4 regidors, mentre que el PP (39 vots) només ha aconseguit un representant. Per la seua banda, lo PAR, que fa quatre anys tenie 2 representants a l’ajuntament de Lledó, desapareix del consistori després de no fer llista. Tampoc va fer llista enguany 2011 Chunta, qui no tenie representació a Lledó.

Ràdio Matarranya va entrevistar a María José Vallés després del procés d’investidura de Lledó, qui va apuntar que “la veritat és que teníem possibilitats de governar, però no mos esperàvem que guanyaríem de tant”. Per això, Vallés va voler “agrair al poble de Lledó, i sobretot el suport de la gent jove, que ens ha ajudat fins a l’últim moment”. La nova alcaldessa de Lledó va afegir que “ha entrat gent molt jove a l’ajuntament” i que una de les prioritats serà “treballar perquè vingue gent al poble i no mos tancon l’escola del poble”.

De fet, una de les prioritats del nou consistori de Lledó serà treballar per a mantindre l’escola. “Ja hem tingut una primera reunió”, va concretar Vallés, qui va explicar que “com fins als 5 anys no és obligatori portar els xiquets a l’escola”, hi ha una família que encara no els porte. A més, hi ha una altra família que porte als seus fills a Queretes, dificultant encara més els mínims per a mantindre l’escola de Lledó, ja que a hores d’ara, lo pròxim curs només hi haurà matriculats tres alumnes. Tot i això, l’alcaldessa va recordar que “s’han de respectar totes les idees”,

En este sentit, Lledó farà “tot lo que calgue perquè no mos tancon l’escola”, ja que Vallés entén que “l’escola és lo futur del poble. Escola, xiquets i treball són lo futur del poble”. De totes formes, des de l’ajuntament creuen que almenys lo pròxim any, l’escola continuarà funcionant tot i tindre només tres alumnes. Pel que fa a la resta de projectes, Lledó prioritzarà la reivindicació de millora de la carretera que uneix lo municipi amb Horta de Sant Joan, una via que depèn de dos Diputacions (la de Teruel i Tarragona) per a tirar l’obra endavant.

A més, María José Vallés va afegir que “tenim lo tema de les festes. A Lledó hi ha una comissió de festes, però l’ajuntament també ha de col·laborar i aquí tot mos supose molts diners”. L’alcaldessa de Lledó va explicar que “enguany volíem fer els bous, però l’assegurança val molts diners”. Tot i això, “intentarem ajustar-mos per a tindre bous a festes. Ja que els jóvens mos han donat lo seu suport, ara tindrem que ajudar-los natres a ells”. Finalment, l’ajuntament de Lledó també intentarà fomentar llocs de treball, amb l’objectiu de portar famílies, mantindre el poble i també l’escola.

Més informació: | |