Morella dedica unes jornades als seus majors


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 14 de juny de 2011

Morella tancarà les Jornades de la Gent Gran amb la Rogativa a Vallivana, el proper dissabte. A més d’este “dia del senderisme”, les jornades han combinat els actes educatius amb els culturals. Unes jornades que la regidora de benestar social, Malú Blasco, valora de forma “molt positiva”.

La regidora destaca la importància de dedicar unes jornades als majors de la localitat. A més, afegix que “totes les activitats han tingut una gran acollida, fet que demostra que la gent gran està molt activa i és molt participativa”. Blasco conclou que l’eslògan que han tornat a emmarcar les jornades, Vivim i donem vida, “és molt apropiat quan veus com es comporten en cada activitat programada”.

Les jornades finalitzen el dissabte amb la Rogativa a Vallivana. Esta és una activitat molt entranyable per als majors, tal com demostren els més de cent participants que ja s’han inscrit. L’Ajuntament habilita autobusos per a desplaçar-los fins a la Creu de la carretera de Vallibona, des d’on aniran caminant fins al Pont de la Bóta. A l’arribar al Pont, un autobús els desplaçarà fins a Vallivana, on tindrà lloc la missa en el Santuari de Vallivana. I després el dinar per a tots els assistents.

» Desenvolupament de les jornades
Les jornades es van iniciar amb la xarrada “Com afecta el cervell a la meua qualitat de vida”, a càrrec de la coordinadora de la Universitat per a majors, Pilar Escuder. Després, van continuar amb una de les propostes que va formular el Consell de la Gent Gran, el curs d’iniciació a la fotografia digital. Per mitjà d’aquest, els més majors han aprés a utilitzar les seues càmeres digitals, així com distints coneixements teorico-pràctics sobre fotografia en general.

Una altra de les activitats educatives que ha comptat amb gran acceptació entre els majors, ha sigut l’exposició pública dels treballs d’investigació que han realitzat per a la Universitat de Majors. 
Finalment, divendres passat va tindre lloc una conferència realitzada per l’Associació Cultural Grup Ramell, que va consistir en el repàs de la música tradicional de les nostres terres amb l’explicació amb càrrec als membres de l’associació dels instruments utilitzats i les cançons singulars de cada territori.

Més informació: