El Camí de Santiago a cavall, passant per Morella

1 comentari
Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 15 de juny de 2011

Un grup de 10 cavallistes de Castelló ha fet parada aquest dimecres a la ciutat de Morella en el seu recorregut del Camí de Santiago. Encara que la intenció es fer tot el camí, fins la tomba de l’apòstol, de moment faran 9 etapes que els portaran a recórrer el tram des de la capital de la Plana fins Andorra, deixant per a finals d’agost altre tram del recorregut.

Aquesta nit han pernoctat al Mas de Ferrer. Venien de Catí. L’etapa d’avui els porta per tot el terme de Morella, passant per Xiva i fent cap a Sorita. Cada dia realitzen de mitja 25 km. De camí, encara que ahir en van fer 35 de Catí a Morella, i avui en faran 23 de Morella a Sorita. És la primera vegada que aquestos participants fan aquest recorregut, però no han tingut problemes ja que està prou senyalitzat. El problema per aquesta part del camí és que molt de tros l’han tingut que fer per carretera.

El grup està format per 10 cavalls, els seus genets, i un equip de reforç, tant per a cavalls com per a genets.
L’oratge els està acompanyant i estant gaudint d’un paisatge més lluminós que mai animat per les abundoses pluges de la primavera. Però a diferencia dels caminants, els que fan el recorregut a cavall, tenen que combinar molt bé les seves parades per tal de trobar un allotjament adient tant per a d’ells com per als seus animals.

Els camins de Santiago eren les rutes seguides pels peregrins des del seu lloc d’origen fins a Santiago per a resar davant la tomba de l’apòstol, patró d’Espanya. La nostra ruta (Maestrat-Ports-Baix Aragó) era una de les quatre rutes jacobees de l’Ebre que confluïen en Saragossa per a visitar a la Verge del Pilar.

» VÍDEO: El Camí de Santiago a cavall

Més informació:

1 comentari

  1. Me parece muy interesante, la iniciativa de estos señores,con esta noble aficion. Y por supuesto es una forma de apliar el turismo y la riqueza a nuestra region. Todo un ejemplo a seguir!!!!!
    atte
    JL