Joventut oferirà tallers d’estiu a 9 pobles del Matarranya


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» dimecres, 15 de juny de 2011

Lo Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya ha posat en marxa una nova edició del ‘Mou-te del sofà’, lo programa de tallers d’estiu dirigit als jóvens del Matarranya d’entre 16 i 35 anys. Enguany, hi haurà un total de vuit tallers (un d’ells se farà a dos municipis) repartits per nou pobles del territori. Estos se celebraran, sempre que hi hagi prou gent inscrita, a Calaceit, la Torre del Compte, Massalió, Valderrobres, Torredarques, Ràfels, Arenys de Lledó, Queretes i Pena-roja, entre els dies 11 i 15 de juliol.

La tècnica de Joventut de la Comarca del Matarranya, Núria Gasulla, va explicar que “este estiu tindrem molta varietat, i lo que hem intentat és fer uns tallers una mica diferents, encara que hi ha alguna activitat que repetim d’edicions anteriors”. A l’hora de programar l’activitat d’estiu, Joventut ha tingut en compte la demanda dels jóvens, però sempre apostant per novetats que atraguen als jóvens que encara no s’han inscrit a cap activitat. És per això que el ‘Mou-te del sofà’ repeteix este estiu lo curs d’auto-maquillatge, que va ser un dels que va tindre més èxit l’any passat.

En concret, lo curs d’auto-maquillatge se farà enguany a la Torre i Calaceit, que tindrà lloc l’11 de juliol. Este taller tractarà coses d’interès com los tipus de pell de cada persona, com s’ha de cuidar, i a partir d’aquí donar-li lo millor perquè una persona estigue guapa. Un dels tallers que es repeteix enguany serà el d’observació a les estrelles, que anirà este estiu fins a Pena-roja. Lo taller serà lo 14 de juliol i consistirà en una excursió nocturna on se descobriran les constel·lacions i les estrelles, i on s’explicaran llegendes i es farà algun ritual.

A Valderrobres, este estiu, se farà un taller de restauració, un curs curiós que durarà cinc dies i que transmetrà una línia de treball que cada cop està agarrant més adeptes. De fet, Núria Gasulla va dir que “hi ha molta gent que restaure les coses antigues, i sempre pot haver gent jove que en vulgue aprendre”. A Arenys de Lledó, mentrestant, hi haurà un taller de fotografia paisatgística que durarà quatre dies, mentre que a Ràfels enguany s’ha apostat per fer un taller de percussió, que és una de les demandes entre el públic jove.

Finalment, també hi haurà un taller de pintura a l’aire lliure, “aprofitant los bonics paisatges que tenim aquí a la comarca”, que se celebrarà a Torredarques de dilluns a dijous, així com també un taller de dansa oriental a Queretes que durarà dos dies. Totes les persones que estiguen interessades en inscriure’s a un d’estos tallers o pot fer omplint los fulls que hi ha repartits pels ajuntaments del Matarranya, a l’oficina de turisme de Valderrobres, o a través de la plana de Joventut al facebook. Cal recordar que la data límit per a inscriure’s serà el pròxim divendres 24 de juny.

Més informació: | |