La nit de dimecres es podrà observar un espectacular eclipsi total de lluna


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Els Ports
» dimecres, 15 de juny de 2011

La nit d’aquest dimecres es podrà observar des de qualsevol punt de la nostra comarca un “espectacular” eclipsi total de Lluna, ja que la cendra volcànica llançada a l’atmosfera pels volcans d’Islàndia i Xile provocarà que l’ombra que es projecte sobre el satèl·lit siga fosca i vermellosa.

Segons un comunicat de l’Associació Valenciana d’Astronomia, el “llarg eclipsi” total de Lluna serà visible des de la Comunitat Valenciana i possiblement siga “un dels més espectaculars dels últims temps”. A més, serà un dels més llargs, a causa que la Lluna passarà just pel centre de l’ombra que projecta la Terra, per la qual cosa tardarà més temps a travessar-la completament.

Quan la Lluna comence a aparèixer per l’horitzó, aproximadament a les 21.30 hores, l’eclipse en la seua fase de totalitat ja haurà començat i podrà veure’s com la vermellosa ombra de la Terra cobreix ja tota la superfície lunar.
El punt màxim ocorrerà a les 22.14 hores, encara que la fase de totalitat de l’eclipsi durarà fins a les 23 hores.

L’eclipsi acabarà completament amb l’últim contacte de la penombra, al voltant de la una de la matinada, encara que aquesta fase de penumbra és poc espectacular i més difícil d’observar”. Durant 2011 hi haurà dos eclipsis totals, el d’aquest 15 de juny i un altre el 10 de desembre, encara que aquest últim no serà visible des d’Espanya.

En 2011 no hi haurà cap eclipsi total de Sol, però sí quatre parcials: el 4 de gener (que va ser visible des d’Espanya), 1 de juny, 1 de juliol i el 25 de novembre. Cap d’aquests últims serà visible des d’Espanya. El pròxim eclipsi total de Sol visible des d’Espanya serà el 12 d’agost de 2026.

Més informació: |