L’avantprojecte de la Bassa dels Comellars de Pena-roja ix a informació pública


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Pena-roja
» dimecres, 15 de juny de 2011

L’avantprojecte de la Bassa dels Comellars, al terme municipal de Pena-roja, i que juntament amb les basses de Mont-roig i Pena-roja regularan la conca alta del riu Tastavins, s’exposarà al públic fins al pròxim 3 de juliol amb l’objectiu que els possibles afectats puguen presentar al·legacions ambientals a l’estudi. Segons l’avantprojecte, que podrà examinar-se a la seu del Inaga, a la casa de la vila de Pena-roja o al Sistema d’Informació al Ciutadà del Inaga, la bassa lateral s’ubicarà al Riu dels Prats, a uns 500 metres de la carretera A-1414 i de la llera del Tastavins.

Per tant, lleugerament aigües amunt de l’emplaçament inicialment previst en l’estudi preliminar. 

Segons l’estudi geotècnic, s’ha triat esta ubicació perquè es va observar que el terreny d’una segona alternativa proposada posave en qüestió la possibilitat de consolidar un embassament amb les dimensions requerides. Cal recordar que serà una bassa lateral de 2,7 hectòmetres cúbics d’aigua i que esta tindrà una planta corba amb una altura màxima sobre la llera de 35 metres i una cota de coronació de 645,20 metres sobre el nivell del mar. Segons les conclusions de l’estudi, “lo projecte avaluat se perfile, des d’un punt de vista social i econòmic, com una infraestructura necessària i d’indubtable utilitat per a la zona i el desenvolupament socioeconòmic de la comarca”.



Des del 3 de juny, que va ser quan l’anunci va eixir publicat al Butlletí Oficial d’Aragó (DOGC), los ciutadans tindran 30 dies per fer les seues consideracions sobre la necessitat de sotmetre el projecte al procediment d’avaluació d’impacte ambiental.

Més informació: