La Comarca firma convenis de col·laboració amb associacions de caire social i bandes de música



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dijous, 16 de juny de 2011

La Comarca del Matarranya ha firmat diversos convenis de col·laboració amb associacions i entitats que presten serveis socials, així com també amb les associacions de música de la comarca. Si el passat dijous 9 de juny van ser les associacions, agrupacions i entitats d’Abattar, Afedaba, Asapme, Atadi i Creu Roja les que van firmar estos convenis de col·laboració que permetran un treball continuista amb l’ens comarcal, lo dimarts 14 de juny li va tocar a les quatre associacions musicals de la comarca, amb l’objectiu de fomentar la formació musical a través d’uns ajuts econòmics.

Pel que fa a les associacions de música (Banda Peñarbés, Banda Comarcal San Antón, Federació Comarcal de Música del Matarranya i Banda Francisco Turull) estes han rebut una aportació total de 22.800 euros, una aportació econòmica que ajudarà a la formació dels 434 músics que integren estes quatre entitats. Paral·lelament, les associacions beneficiàries d’estos convenis hauran d’oferir dos concerts gratuïts per a la Comarca durant este any, alguns dels quals ja s’han fet, com ara el de la V Trobada de Bandes, o el Dia de la Comarca a Valljunquera.

Per la seua banda, la Comarca del Matarranya també va firmar convenis de col·laboració amb cinc entitats de caire social. Lo president en funcions de l’ens comarcal, Carlos Fontanet, va apuntar que “lo muntant dels cinc convenis arribe quasi als 12.000 euros” i va reconèixer que “tot i existir eixa dificultat econòmica, l’objectiu ere mantindre estes aportacions. La Comarca és un administrador de serveis”. Per tant, “parlem d’entitats socials” que treballen “en eixes persones que tenen algun tipus de malaltia i a les que permeten fer el dia a dia més amè”.

Tot i la reducció de les ajudes per a este 2011, les entitats socials van valorar l’esforç que ha fet la Comarca per a mantindre estos convenis. En este sentit, la presidenta en funcions d’Afedaba Los Calatravos, Marisol Guerrero, va remarcar que “consolidem lo conveni que ja vam firmar l’any anterior i per a natres és una gran satisfacció el poder continuar treballant amb una comarca que no tenie serveis específics d’Alzheimer i altres malalties”. Pel que fa a les retallades, Guerrero va dir que “és una forma d’entendre com està la situació actual. Pot ser no sigue tant l’import econòmic com eixa voluntat que té el Matarranya davant de les persones que puguen patir eixa malaltia i els seus familiars”.

Més informació: