Vilafranca s’inunda per una gran tromba d’aigua i granís

comarquesnord.cat . Vilafranca . 16 de juny de 2011 .
Etiquetes: , ,

Espectacular tromba d’aigua i granís la caiguda a Vilafranca en la vesprada del dijous 16 de juny. En només 20 minuts s’enregistraven 33 litres per metre quadrat al municipi que van ocasionar molt problemes en algunes zones del casc urbà vilafranquí, tals com els carrers Santa Llúcia i Independència, el Grup Francolí i la Casa de Cultura.

El col·lector d’aigües de Vilafranca no va donar abast davant la gran quantitat d’aigua, fent que la mateixa retornara cap a l’exterior produint inundacions a baixos de vivendes, bodegues i també a la Casa de Cultura, on els Bombers de la Diputació Provincial de Castelló van estar traent aigua durant vàries hores. Una situació molt semblant a la produida el 22 de Juliol de 2010 amb un altra tronada que també va vindre acompanyada de granís.

Els veïns dels carrers afectats es van afanyar en netejar els baixos de les cases que es trobaven inundats. A la Casa de Cultura, la part baixa de l’escenari de la Sala Carles Pons arreplegava més de mig metre d’aigua que es filtrava per una de les parets, provinent de l’Avinguda de Castelló.

Es tracta d’un problema important al municipi, ja que el col·lector s’estreta considerablement en el seu camí fins a la depuradora i això fa que amb avingudes d’aquestes característiques no done abast i ocasiones aquesta classe de problemes. Una vegada baixava l’intensitat de la pluja i el col·lector aconseguia expulsar l’aigua, el nivell de les grans basses dels carrers Santa Llúcia o Grup Francolí va començar a baixar ràpidament amb les tapes del clavegueram obertes per a que colara amb més velocitat.

L’Ajuntament de Vilafranca està estudiant les possibles solucions a aquest problema, que passarien principalment per eixamplir el grossor del col·lector. Un obra important, complicada i costosa que des del consistori vilafranquí s’intentarà dur endavant. Després de la gran tronada del 22 de Juliol de 2010 es va fer una reunió amb les veïns afectats per les inundacions, que no es descarta puguen tornar a realitzar-se, per tal d’entre tots, trobar una sol·lució a aquest greu problema.

Més informació: | |