L’Ajuntament de Vilafranca busca una sol·lució a les inundacions


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 17 de juny de 2011

Un dia després de la tronada amb granís produida a Vilafranca, continuaven els treballs per tal de tornar a la normalitat la Sala Carles Pons de la Casa de Cultura. Els Bombers del Consorci Provincial amb la Brigada de Benassal no podien acabar de traure l’aigua existent baix l’escenari i ha estat de nou necessària la seua presència per tal d’acabar d’expulsar-la del local.

El divendres pel matí començaven les tasques de neteja dels serveis de la Casa de Cultura. En alguns d’ells, sobretot pels vàters, s’ha pogut comprovar com havia eixit aigua del clavegueram amb la corresponent brutícia que es dipositava al terra. Les encarregades de la neteja de l’Ajuntament de Vilafranca han estat tot el dia netejant en aquest edifici. Cap a les 15,30 hores s’han presentat novament els Bombers de Benassal per acabar de llevar l’aigua que havia quedat del dia anterior, feina que s’ha allargat durant més de dues hores.

Els veïns de la zona del Grup Francolí continuaven en la vesprada de divendres netejant les cotxeres i plantes baixes que es veien inundades en la jornada anterior. Tant bombers, veïns com el propi Ajuntament consideren que les inundacions eren produïdes per la forta tromba d’aigua i granís que patia Vilafranca amb 33 litres per metre quadrat en poc més d’un quart d’hora i del fet de que el col·lector principal no donara abast per evacuar l’aigua. A més el granís sempre li afegeix l’entaponament del clavegueram.

Sembla que ara, definitivament, la situació ha tornat totalment a la normalitat. Des de l’Ajuntament de Vilafranca s’apunta que s’està estudiant el tema per donar-li una sol·lució al tema del col·lector, que es fa estret des del casc urbà fins la depuradora d’aigües i que fa que davant d’avingudes d’aquestes característiques tinga greus problemes per traure l’aigua. A més també s’està estudiant el cas de la Casa de Cultura, on entrava aigua quatre hores després de ploure amb una filtració que inundava totalment la part baixa de l’escenari.

» VÍDEO: El dia després de les inundacions a Vilafranca

Més informació: