Els alumnes de l’Escola de Música tanquen el curs amb una audició


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 18 de juny de 2011

L’Escola de Música de Morella ha tancat el curs 2010/2011 amb una audició, al Teatre Municipal. Uns 60 alumnes han participat en aquest punt i final a l’any d’ensenyament musical, demostrant els coneixements adquirits. D’aquesta forma, l’Escola tanca un curs complicat a causa de les retallades que va efectuar la Generalitat a l’inici del curs. Malgrat això, la regidora d’educació i de cultura, María Rallo, ha garantit la continuïtat d’aquest centre d’ensenyament.

La regidora afirma que “l’educació en matèria musical és fonamental per al nostre municipi, pel que des de l’Ajuntament realitzarem els esforços necessaris perquè els alumnes puguen continuar el seu periple formatiu”. Cal assenyalar que la Generalitat va realitzar una retallada de prop del 60% de la quantitat que va aportar en el curs 2009/2010. Una quantitat, a la qual hi ha que sumar les reduccions aplicades en els anys anteriors.

No obstant això, Rallo subratlla que “l’Ajuntament contribuix a la financiació de la gestió i continuarà fent-lo perquè l’educació musical compte amb els recursos necessaris i siga important a Morella”. La regidora afegix que “la Generalitat hauria de recordar que els músics valencians i les seves societats són un patrimoni viu i sonor de nostra Comunitat”. 

Rallo conclou que “per a garantir la supervivència de les Escoles de Música, els ajuntaments valencians hem de donar suport a les nostres societats musicals i les seves iniciatives”.

Pel que fa a l’audició, aquestes actuacions s’han dividit en diverses parts, depenent dels instruments utilitzats. Així, els joves han demostrat la seva destresa amb la dolçaina i el tabal, la guitarra, la flauta, el piano, diferents instruments de metall o percussió, el saxofó i el clarinet. Els músics han interpretat tant peces tradicionals com cançons de referència de grans compositors.

» VÍDEO: Concert fi de curs de l’Escola de Música de Morella

Més informació: | |