La plaça Major de Forcall s’ha convertit aquest cap de setmana en el Foro de Lesera


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Forcall
» dissabte, 18 de juny de 2011

La ciutat romana, que va florir a la Moleta dels Frares, és ara el motiu d’aquesta cita anual que ha arribat a la seva quarta edició. Nombroses han estat les activitats que s’han pogut gaudir al llarg d’aquesta primera jornada. A l’ambientació del tràfec d’una gran urbs romana, que es podia gaudir tot el dia, amb el mercat, els faunes, els patricis passejant, les nimfes i d’altres personatges que et sorprenien per qualsevol racó, s’han afegit enguany d’altres atractius vinguts de la mateixa comarca.

Així el dissabte per la vesprada s’ha representat “el llenyater de Lesera” a càrrec dels alumnes de l’Institut de Vilafranca. Un obra basada en una rondalla d’Enric Valor, que és tota una parodia de 1.400 anys de la historia de la Península Ibèrica, que barreja música, fragments literaris i personatges reals, amb els personatges imaginats per l’autor i els de creació pròpia.

A més la Comissió Organitzadora de l’Aplec d’Herbers, també ha muntat una paradeta per tal de vendre les camisetes, encenedors, i menudes ampolles d’aiguardent, per suposat d’Herbers, que ajudaran a finançar la festa. La Comissió s’hagut de partir, i mentre uns estan a Forcall formant part de la Fira i donant a conèixer el programa que proposen per al darrer cap de setmana de juliol, els altres han hagut de quedar-se a Herbers on ja estan afaenats muntant tota la infraestructura que requereix una trobada d’aquestes característiques.

Altres paradetes comarcals que es poden trobar en la Fira forcallana, passen per les Escoles Taller en funcionament en la zona. Tant l’Escola Taller de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, com els del taller d’ocupació de la Fundació Blasc d’Alagó, han volgut arrimar els treballs que estant portant a terme a través d’aquesta Fira.

Les terrasses, que els establiments de Forcall han vestit també de l’època, estant molt sol·licitades; i es que l’oratge ha acompanyat a la Fira, i s’està molt a gust al carrer. Altres parades ens porten ceràmica de l’època, estris en ferro treballat a mà; parades d’artesania, de joies, i, per suposat de bon menjar.

La Fira té continuïtat el diumenge, i seguiran els espectacles de carrer. Però a més, també s’ha programat una visita al jaciment de la Moleta per a que la gent conegue les restes recuperades per els arqueòlegs d’aquest assentament que es va convertir en el més important, en el temps dels romans, des de Sant a Tortosa.

» VÍDEO: Fira Iberoromana de Forcall

Més informació: | |