La Federació Comarcal de Música celebra el final de curs a Calaceit i Massalió


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Calaceit
» dilluns, 20 de juny de 2011

La Federació Comarcal de Música del Matarranya va celebrar el cap de setmana del 18 i 19 de juny los festivals de fi de curs a Massalió i Calaceit. En concret, se van celebrar dos concerts d’una hora cadascun on los alumnes van fer un repertori adaptat a les habilitats apreses al llarg del curs. La coordinadora de la Federació, Raquel Esteve, va explicar que tots dos concerts “van començar amb l’actuació dels més menuts de la cançó ‘Soy una taza, una tetera’, on vam riure molt i la gent del públic va col·laborar molt. Va ser molt divertit”, va agregar Esteve.

Lo concert de Massalió va prosseguir amb una actuació d’acordions, pianos, grups instrumentals, “una mica la representació de tots los instruments que hi ha al poble”, va concretar Esteve, tancant-se el festival amb l’actuació de la Coral de Massalió “que ho van fer molt bé”. Lo diumenge es va fer el festival a Calaceit, que després de les interpretacions dels més menuts se va passar a diverses actuacions individuals, cançons instrumentals de Nirvana amb guitarra i bateria i actuacions de cant modern i piano.

De fet, una de les novetats de tots dos festivals va ser la presència de cançons de música moderna. En este sentit, Esteve va explicar que “hem d’obrir la música de diferents estils i àmbits. No només s’han de tocar estils clàssics, sinó que els moderns també tenen la seua demanda i així els alumnes poden tocar les coses que escolten”. Pel que fa al desenvolupament dels festivals, la coordinadora de la Federació de Música va apuntar que “van ser els dos festivals molt dignes, i en general hi va haver un nivell molt bo”.

Pel que fa a la importància d’estes actuacions, Esteve va explicar que defensar-se al públic “forme part de l’educació musical i de la vida. Lo fet d’enfrontar-se a la gent a l’escenari forme part del que els passarà d’aquí a endavant. És una forma de comportar-se i d’agafar-se a una situació una mica difícil on has d’aparcar els nervis. Per tant”, los festivals suposen “un aprenentatge molt bo de cara a la vida en general”.

Més informació: | |