Les festes del Barri de Sant Joan de Morella modifiquen horaris per a no coincidir amb el Corpus


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 20 de juny de 2011

La Pasqua d’enguany, que ha caigut enguany el més tard possible, ha marcat bona part del calendari de celebracions a tot arreu. Dates com les Primeres Comunions o el Corpus s’han endarrerit fins a pràcticament tocar el mes de juliol, el que no és habitual. Aquests capricis del calendari han portat la coincidència de la festa de Sant Joan amb el Corpus Chrisit, el que ha obligat a la combinació d’horaris per a poder celebrar tranquil·lament ambdues festivitats.

D’aquesta manera les festes del barri de Sant Joan de Morella, que compleixen 30 anys aquest cap de setmana, desplacen al matí la xocolatada per als xiquets i xiquetes a la placeta de l’església del barri, acte que solia fer-se per la vesprada, però que enguany coincidiria amb La Degolla, acte que a Morella avança la festivitat religiosa de l’endemà.

La resta d’activitats mantenen majoritàriament la tradició. D’aquesta manera a la una del migdia es farà un passacarrer de gaiteros i la ‘captà’ pels carrers del barri per tal de finançar la festa. El gruix dels actes s’enceta a les nou de la nit amb la Santa Missa de campanya a la placeta Bisbe Martí -situada també als peus de l’església- i el Solemne Rosari pels carrers de costum. A continuació els veïns fan un sopar de germanor que acabarà amb el ball popular amb el grup Alabama.

El moment més esperat de la nit de revetlla per Sant Joan és la ‘torrà’ de xoriços i panxeta que està prevista a les 01.30 de la matinada.

Més informació: | |