“L’Aplequer” torna a ser “la veu d’una comarca”


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Herbers
» dimarts, 21 de juny de 2011

“L’Aplequer”, el fullet informatiu que a mode de revista porta l’actualitat de l’Aplec dels Ports a tots aquells que fins a la comarca s’apropen a viure la gran festa del darrer cap de setmana de juliol, ja ha tret al carrer la seua tercera edició. Des d’Herbers, poble encarregat enguany d’acollir els actes festius i reivindicatius de la festa comarcal per excel·lència, expliquen tot allò que puga ser d’utilitat per als aplequers que s’aproparan a Els Ports d’ací a un mes i escaig.

El cartell de la festa, amb el lema “la Veu d’una comarca” ompli de colors la portada on també es recorda que ja portem “33 anys fent aplec, 33 anys fent país”. En pàgines interiors s’anuncien, a mode d’agenda, les diferents actuacions que s’oferiran en cadascún dels escenaris prevists. Xavi Castillo, el dissabte 30 a les 20.00 hores al Rototom; Agraviats el divendres 29 a mitjanit a l’escenari La Camiseta o els grans concerts del dissabte per la nit són els plats estrella de l’Aplec i, per tant, també de la revista.

L’Aplequer, que recull el manifest de la festa on es recorda que “durant anys, molts anys, la comarca dels Ports era invisible” i que ara “cada any, un dels nostres pobles és l’amfitrio” de la festa i “la veu de la nostra comarca”, també inclou informació per tal de “saber un poc més d’Herbers”. A les dades bàsiques, com el fet de tenir 58 habitants i estar fundat l’any 1233, es repassen les festes més destacades -com ara Sant Antoni o les festes majors- també s’explica el patrimoni més destacat que es pot visitar.

Com a guia per als aplequers, el fullet es completa amb un plànol d’Herbers on apareixen destacats els principals llocs d’interés, com ara els monuments, els aparcaments, els tres escenaris, el camps d’actuacions, les dutxes, la piscina o els llocs per poder menjar, entre altres informacions d’utilitat.

» pdf: L’Aplequer

Més informació: