80 expositors busquen reivindicar el mon rural i potenciar els productes a la Fira de Cinctorres


comarquesnord.cat, Cinctorres
» dijous, 23 de juny de 2011

La Fira de Desenvolupament Rural Sostenible de Cinctorres està del tot consolidada en el calendari anual dels certàmens firals oferint un ventall de possibilitats per avançar sense trencar l’equilibri, per a créixer de forma sostenible. El mateix poble de Cinctorres ha apostat de valent per la sostenibilitat. Des de l’Ajuntament s’han fet inversions per estalviar energia, renovant enllumenat, i buscant solucions a través de les energies netes per abaratir costos a la natura i al temps a les arques municipals.

En aquesta vuitena edició de la Fira, Cinctorres ens convida “a gaudir de la Fira, i de tot el ventall d’activitats paral·leles que s’han programat, i al temps a que aprofitem l’estada per conèixer alguns dels projectes que ja s’han materialitzat al voltant de l’aprofitament de la riquesa natural que guarda el terme”.

En la Fira d’enguany trobareu al voltant de 80 expositors, que busquen reivindicar el mon rural i potenciar els seus productes. Valorar allò que aporten els nostres pobles i possibilitar que aquestos siguen un espai per a que, cada vegada més persones de totes les edats puguen plantejar-se en ells el seu projecte de vida, és altre dels objectius que persegueix la Fira.

Durant tot el cap de setmana podreu gaudir de demostracions de treball artesanal. D’exposicions que vos permetran conèixer un poc més aquest raconet dels Ports. Espectacles de tir i arrastre, diversió per als més menuts, el certamen de pintura que se celebra diumenge, i la subhasta d’una vedella patrocinada per la Diputació. A tot açò s’afegix la Festa de Sant Pere que els veïns han volgut recuperar en les darreres edicions. Els majorals d’aquesta festa aporten cercaviles amb dolçaines, el ball de Sant Pere a la Plaça del Pou, sobre les nou de la nit del dissabte de Fira. Un sopar de germanor, amb orquestra a continuació, i la missa, la processó i el retaule del diumenge a migdia.

Cinctorres sempre es punt de bona acollida; on ningú es sent foraster. La Fira continua convidant a tots a que coneguen millor aquest bonic indret del nord de Castelló.

Més informació: |