Vilafranca es concentra en repulsa dels retalls en l’ensenyament en valencià


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 24 de juny de 2011

Alumnes de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Vilafranca, organitzaven el divendres per la vesprada un acte de protesta front als retalls en les línies d’ensenyament en valencià que pretén introduir pròximament la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

Els escolars es congregaven davant la imatge de la Dona Treballadora, a l’Avinguda del Llosar ataviats amb samarretes de color negre en senyal de dol. A la protesta s’uniria també molta gent de Vilafranca amb representació de pares, professorat, Ajuntament, representants d’associacions i col·lectius del municipi i gent descontenta amb aquesta proposta de Conselleria. També es podien llegir diferents pancartes de suport a la nostra llengua i en contra de les pretensions del Govern valencià en aquesta matèria.

A l’acte es faria lectura d’un manifest de protesta i Carles Ripollés faria lectura també d’un poema de Salvador Espriu.

L’alumnat de l’IES Vilafranca té molt clar que vol estudiar al màxim possible en la seua llengua, el valencià i és per això que es mobilitzava amb aquest xicotet acte que va congregar al voltant de 70 persones a l’Avinguda del Llosar.

» VÍDEO: Vilafranca vol estudiar en la nostra llengua

Més informació: |