La Fira de Desenvolupament Rural Sostenible de Cinctorres, punt de trobada comarcal



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dissabte, 25 de juny de 2011

L’alcalde de Cinctorres, Antonio Ripollés, acompanyat pel Diputat Provincial, Andrés Martínez, el senador Batiste Cardona, la diputada nacional Susana Ros, i alcaldes de la comarca dels Ports, inaugurava aquest dissabte al migdia la VIII edició de la Fira de Desenvolupament Rural Sostenible de Cinctorres.

La Banda de Musica de Cinctorres, ha estat l’encarregada d’obrir el pas a la comitiva, que abans de la inauguració oficial ha fet tot el recorregut pel recinte Firal. Ripollés ha aprofitat el discurs inaugural per demanar a totes les institucions solidaritat en el mon rural. L’alcalde de Cinctorres afirmava que l’interior ja fa temps que està en crisis, de fet Cinctorres ha perdut el 70% de la seva població en els darrers 70 anys.

Els pobles d’interior han guardat una riquesa que tot el mon gaudeix i vol mantenir, l’entorn, la tranquil·litat; ho fet a costa de no desenvolupar-se tant, ni tant despresa com la zona del litoral. Ara, demanar solidaritat a les institucions, no sols és just, sinó que es fa imprescindible si volen mantenir tots aquestos valors. La Fira de Cinctorres aplega a la seva VIII edició. Aquest gran aparador de possibilitats costa molt d’esforç i implicació per part dels veïns. Segons l’alcalde l’esforç es veu recompensat.

El Diputat Provincial, Andrés Martínez, que estrenava nomenament precisament en aquesta Fira, s’ha compromès ha lluitar per aconseguir que l’entorn rural es mantingue.

Segons el primer edil de Peníscola, des del govern de la Diputació es treballarà per a que el turisme, complementant litoral i interior, pugue ser un revulsiu que ajude a aquesta comarca a crear noves fons per a mantenir població.

Respecte a la reclamació de tant de temps de l’Ajuntament de Cinctorres per a que li segui cedida la gestió, no sols d’us, del Palau dels Sants Joans, propietat de la Diputació, és un tema que estudiaran seriosament per tal d’arribar a una solució satisfactòria per al poble cinctorrà.

En aquest sentit el Senador Cardona, ha anunciat una reunió, la propera setmana, per tal de tractar amb el govern central formules per a poder ajudar a finançar la restauració i posada en valor de l’important immoble.

D’aquesta manera, s’obria un certamen que al llarg del cap de setmana, a banda de l’intercanvi en les diferents parades, ha portat una variada i atractiva programació com a complement, tornant a ser un lloc d’acolliment comarcal.

Més informació: