Tallers i demostracions artesanes a la Fira de Cinctorres



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dissabte, 25 de juny de 2011

La Fira de Cinctorres ens va donar la oportunitat de conèixer treballs manuals que han tingut ací una especial importància, així com tallers per a menuts i grans que van estar tot el cap de setmana molt sol·licitats.

Així, sobre tot els més menuts, es van animar de seguida a treballar el paper, el cuir o el fang, per a fer-se records del tot únics que després se van emportar. Altres van optar per pintar manises, o jocs de taula on no sols es feien el mateix tauler si no també les fixes per a jugar.

Al temps amb la col·laboració de l’associació de Jubilats, un dels treballs artesans al que més hores li han dedicat les dones d’aquesta població, es mostrava allí mateix a tots els que volien aprendre, per que per a cordonar, encara no s’ha tret cap aparell.

Al costat vam poder aprendre les diferents classes de fusta que s’empraven a la comarca per fer estris per a la casa. Ara sols se fan de caprici, i per a regalar, abans és que tot el que ens envoltava era aprofitable i aprofitat.

Altres associacions del poble es van sumar a la festa per a fer que la Fira cada cop sigue més gran. Així l’associació de Dones va mostrar a fer sabó com abans, i la Parròquia va cridar l’atenció sobre eixes zones en vies de desenvolupament i el necessari que es fa reclamar un comerç just per a que la gent pugue tirar endavant.

L’Ajuntament de Cinctorres, a través del seu estand, no sols oferia informació al visitant sobre la Fira, a més aprofitava per a donar a conèixer els atractius dels que es pot gaudir si un aplega a aquest poble. Les rutes per a gaudir de la riquesa ornítica del terme. Les possibilitats de conèixer millor els dinosaures a traves de les restes fòssils localitzades i del projecte cultural dinomania. El museu de la Faixa, la rica gastronomia, així com els serveis en els que conta el municipi.

Tampoc es van perdre la Fira els alumnes treballadors de l’escola taller de la Mancomunitat que properament construiran un viver forestal al polígon industrial de Cinctorres. I junt a d’ells, formatges de la comarca i de de les comarques veïnes, estris indispensables per al camp: cistells, gaiatos, remolcs. Energies alternatives que s’alimenten del sol, del vent, o amb biomassa i biogàs.

Parades artesanes amb joies, pastissos o roba…fins 80 expositors es troben aquest cap de setmana a la Fira de Cinctorres.

» VÍDEO: Tallers i demostracions a la fira de Cinctorres

Més informació: