Jorge Oteiza de Navarra guanya el 6é Concurs de Gossos de Rabera a Ares

1 comentari
Etiquetes:



comarquesnord.cat, Ares del Maestrat
» diumenge, 26 de juny de 2011

Amb un calorós matí de diumenge, Ares del Maestrat ha celebrat el seu VI Concurs de Gossos de Rabera amb un grandissim èxit de participació i de públic durant el concurs celebrat a la Canà. Pastors amb els seus gossos d’atura vinguts des de Catalunya, Navarra, País Basc, Comunitat Valenciana i França. Cal destacar la participació de Juli Bayot d’Ares del Maestrat i de pastors de Morella.

El VI Concurs de Gossos de Rabera d’Ares del Maestrat començava a les 10 del matí amb les diferents mànegues eliminatòries entre els concursants. Els pastors amb els seus gossos havien de conduïr a les ovelles, fent-les passar per diferents portes o tancant-les a cercats. Un altra de les proves consistia en fer un cercle amb les ovelles al voltant del pastor per a que aquest els peguera llevar una esquella. De les fases classificatòries només 4 concursants accedien a la final. Van ser Juli Bayot d’Ares del Maestrat, Jorge Oteiza de Navarra, Ettien Serclerat de França i Hilari Novillo de Catalunya.

Organitzar un concurs d’aquestes dimensions significa molta implicació per part del poble d’Ares i prou d’esforç per tenir-ho tot amanit.

Juli, amb la seua veterana gossa ‘Espurna’ arribava a la gran final, on quedaria tercer classificat. El pastor d’Ares manifestava que ‘Espurna’ ha de ser jubilada per l’edat, encara que li dol perquè és tot un referent per a la comarca de Els Ports en aquest tipus de concursos.

A més, Ares acollia el dissabte diferents activitats com tallers, exposicions, visites guiades, excursions, per completar la programació del VI Concurs de Gossos de Rabera.

La participació de grans figures en matèria de gossos d’atura ha estat, una vegada més, molt important. Cognoms com els Pleguezuelo, Oteiza, Serclerat, Novillo i molts més han estat presents a Ares, a més de la gent vinguda des de Morella, on també hi ha molta afició.

Des de Navarra i el País Basc també ha hagut representació al Concurs d’Ares del Maestrat. José Manuel García, de Bilbao, ens explicava les diferències que poden haver entre els concurs d’ací i els d’altres zones de la geografia nacional.

La final del VI Concurs de Gossos de Rabera d’Ares va estar igualadísima, resultant campió Jorge Oteiza de Navarra. En segon lloc acabaria el francés Ettien Serclerat i tercer classificat sería l’ídol local i gran organitzador d’aquest concurs a Ares, Juli Bayot i la seua gossa ‘Espurna’.

Més informació:

1 comentari

  1. He trobat un reportatge fotogràfic sobre el concurs de gossos de rabera, deixo l’enllaç: http://www.paterna-report.com/gossos_rabera.html