La segona edició de la Fira de l’Energia de Fontdespatla creix en número d’estands i assistents



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dilluns, 27 de juny de 2011

Calderes de biomassa per a cases o granges, sistemes de calefacció ecològics o sistemes híbrids que combinen l’energia solar fotovoltaica amb l’eòlica. Les instal·lacions del Cúbic de Fontdespatla van acollir el cap de setmana del 25 i 26 de juny la segona edició de la Fira de l’Energia al Medi Rural, una cita que segons van destacar des del municipi ha crescut en número d’assistents i d’empreses expositores. A més, lo bon temps que va acompanyar tot lo cap de setmana va fer possible que fos una jornada idònia per a viure una fira que va comptar amb 34 expositors.

Finalitzada la fira, l’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, va explicar que “estem cansats, però molt contents. Va ser un cap de setmana molt intens, perquè als pobles menuts cal ajudar en tot”. Agud va subratllar que “va viindre gent de tot arreu. D’Alacant, de València, gent d’Alcanyís i de la zona de Saragossa, gent de Tortosa… Hem fet bastant promoció de la fira i en les xerrades tècniques ha participat molta gent”. Les conferències inaugurals, conduïdes per Eduardo Notivol i Carlos Baraza, es van centrar en la biomassa i en les possibilitats que té este territori amb este recurs.

Lo dia de cloenda de la fira, l’organització va fer una mica de balanç amb los expositors, que segons va assenyalar Agud van dir que “han tingut força contactes amb gent que vol canviar la seua caldera, han fet contactes en matéria de bombetes de baix consum o en plaques solars…” A més, l’alcaldessa de Fontdespatla va recordar que la gent que es va passar per la fira ja va vindre amb les idees molt clares i amb les preguntes apreses de casa, i es va interessar molt en conèixer preus, saber els rendiments dels nous sistemes d’estalvi energètic o en quants anys s’amortitzen totes estes inversions.

Enguany, la Fira de l’Energia al Medi Rural va començar amb un passa-carrers pel poble a càrrec de la Banda Comarcal San Antón, qui va acompanyar a les autoritats fins a les instal·lacions del Centre Cúbic. Un cop allà, es va procedir a fer els discursos, que van anar a càrrec de l’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, el president del Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya, Javier Celma, los diputats a les Corts d’Aragó Maria Herrero (PAR ) i Miguel Navarro (PP) i la diputada a la Diputació Provincial, Rosa Domènech (PSOE).

A més, la segona fira de Fontdespatla va comptar amb un concurs de micro-curts associacions a les energies renovables i sostenibles i al consum responsable. El I Certamen Enrique Peña Belsa va fer entrega de dos premis als millors treballs, un d’ells en format documental i un altre que consistie en un decàleg de bones pràctiques. Al llarg de la Fira de l’Energia també es va fer una visita a la depuradora de Pena-roja de Tastavins i a les instal·lacions de la futura planta de biogàs que tindrà la comarca del Matarranya.

Més informació: |