Vilafranca presenta l’agenda d’estiu amb concursos, festes, activitats culturals i formació


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 30 de juny de 2011

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat una nova edició de l’Agenda Activa. Es tracta d’un recull de tota l’activitat que es podrà trobar en el municipi durant tot l’estiu. A més dels esdeveniments clàssics com les festes de Sant Cristòfol, la Fira de la Magdalena o les festes de Sant Roc s’inclouen concursos, formació, exposicions i activitats per a tots els públics. A la Fira de la Magdalena destaca la presència del mag Yunke. Al setembre arribarà la festa de la Mare de Déu del Llosar.

En l’apartat de formació destaca la posada en marxa de l’Aula Mentor, que ofereix més de 60 cursos reglats del Ministeri d’Educació. Així mateix ja s’està desenvolupant l’Escola d’Estiu, amb més de 75 inscrits. En aquest aspecte cal destacar que Vilafranca es convertirà en una nova seu universitària de la Universitat Jaume I. La signatura de l’acord es realitzarà el dimecres 20 de juliol.

L’Ajuntament segueix convocant els concursos de maquetes de pedra en sec. Aquest any, amb motiu del Congrés Internacional de Pedra en Sec que acollirà la Vila a l’octubre el concurs fotogràfic anual també es dedica a aquesta temàtica.
Les exposicions en diferents espais del municipi seran una constant. Fins el 3 de juliol continuen les pintures de Pablo Guinot. Durant les festes es podran observar fotografies en 3D a càrrec de Toni Pérez, escultures de ferro de Miguel Bellés, pintura a l’oli amb Javier Martinez Lacomba, olis de Patricia García García, fòssils de Luis Gargallo i cotxes tunning. A més hi haurà una mostra de disfresses.
L’agenda recull l’activitat de totes les associacions i entitats cíviques de la localitat. Així el Grup de Dones participarà en la trobada comarcal de Forcall i la Unió Musical de Vilafranca oferirà el dimarts 19 de juliol la seva audició de final de curs.

En l’apartat esportiu cal ressenyar que, un any més, es desenvoluparà al campus del Club Bàsquet Benicarló. Així mateix hi haurà xerrades sobre fauna i flora, a càrrec de Vicent Aparici o un audiovisual sobre les muntanyes del Perú, a càrrec de José Manuel Zapata. El 25 de setembre la cita esportiva serà una nova edició de la Cursa Entreparets. Així mateix la piscina estarà oberta de dilluns a diumenge de 12 a 20h i la biblioteca romandrà oberta de dilluns a dissabte durant tot l’estiu per afavorir l’estudi.

Més informació: | |