Una delegació polonesa s’interessa per la gestió de purins que es fa al Matarranya



comarquesnord.cat, Pena-roja
» divendres, 1 de juliol de 2011

Una delegació de la regió polonesa de Warmia-Masuria ha visitat lo municipi de Pena-roja esta setmana per conèixer els principals projectes posats en marxa en relació a la gestió i valorització dels purins posats en marxa pel Departament de Medi Ambient del Govern d’Aragó i l’empresa pública Sodemasa. La delegació va estar encapçalada pel conseller de Medi Ambient de la regió, Jaroslav Sloman i el sot-president de la Xarxa Encore i està composta per tècnics de l’administració polonesa i un grup de deu ramaders. Tots ells van visitar la depuradora que hi ha a Pena-roja.

Esta acció s’emmarque dins del projecte LIFE+Manev, coordinat per l’empresa pública Sodemasa, i en el qual la regió de Warmia-Masuria actua com un dels socis beneficiaris. Representants d’esta regió polonesa tenen previst fer tres visites tècniques a diferents zones d’Europa amb la finalitat de conèixer diferents formes de gestió dels fems. Prèviament, lo conseller de Medi Ambient, Alfredo Boné, va mantindre una reunió de treball amb la delegació polonesa i representants de Sodemasa, després de la primera de les seues visites previstes a Aragó.

La presència aragonesa en fòrums internacionals, entre ells la copresidència de la Xarxa Encore que Aragó va ocupar fins a juny de 2010 per passar a ostentar la secretaria general permanent d’esta xarxa europea de regions, van permetre establir contactes entre els socis que compten amb una problemàtica comuna per definir la proposta i la consecució del LIFE+Manev. Esta participació va contribuir també a enfortir la reconeguda experiència d’Aragó a través de projectes com el LIFE Es-Wamar.