Tècnics de la Diputació visiten La Balma per avaluar els danys i iniciar la seva reconstrucció



comarquesnord.cat, Sorita
» dilluns, 4 de juliol de 2011

Un equip de tècnics de l’àrea d’Infraestructures i Cooperació de la Diputació de Castelló s’ha traslladat ja aquest matí de dilluns a Sorita on dissabte passat va tenir lloc un incendi que va calcinar part de les instal·lacions del Santuari de la Balma. Tal com va anunciar el president provincial, Javier Moliner, la institució provincial va a signar un conveni amb el consistori per iniciar immediatament els treballs de restauració i reconstrucció del temple.

L’altar, la zona del cor o els bancs han estat algunes de les dependències afectades pel foc que també ha danyat seriosament una imatge de la Verge de la Balma. Es dóna la circumstància de que la zona destruida pel foc era pràcticament l’única zona del santuari que no s’havia restaurat durant les recents obres que s’havien efectuat en aquest peculiar indret devocional de la comarca dels Ports.

» Visita de Patrimoni
Per altra banda, aquest dimarts a les 11 del matí visitaran l’església del Santuari de La Balma, a Sorita, Fran Medina, director territorial de Cultura i Carmen Pérez, directora de l’Institut Valencià de Restauració, junt amb tècnics de Patrimoni per avaluar els danys soferts per l’ermita.

Més informació: | | | |