Tornen les inundacions a Vilafranca després de la tempesta de la mitjanit de dilluns


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 4 de juliol de 2011

Gran tromba d’aigua amb molt de granís la que s’enregistrava a Vilafranca en la matinada del diumenge al dilluns. Cap a les 12,10 de la nit començava a ploure al municipi, després d’una bona estona en la qual es veia venir la gran tronada. Van caure 56 litres per metre quadrat en poc més de 30 minuts, acompanyats de granís que tornava a entaponar les reixetes del clavegueram i feia que a l’igual que ocorria el passat 16 de Juny, s’inundaren les plantes baixes de vivendes als carrers Santa Llúcia i Grup Francolí i també de la Casa de Cultura.

Al Carrer La Bassa s’acumulava el granís de forma considerable amb una capa de més de 15 centímetres. Curiosament, a altres zones del terme es medien 25-30 litres per metre quadrat o del Llosar a la Pobla del Bellestar, on la precipitació va ser quasi inapreciable.

L’alerta dels veïns no tardaria a arribar i l’Ajuntament de Vilafranca es posava mans a l’obra facilitant bombes per extraure l’aigua de les cases. Els bombers de la brigada de Benassal acudirien immediatament a Vilafranca i traurien primerament l’aigua de les cases afectades per acabar la seua feina a la Casa de Cultura, treballs que s’allargarien fins a altes hores de la matinada. Els veïns es van afanyar en traure l’aigua de les seues cotxeres i bodegues amb l’ajuda dels Bombers o amb els seus propis mitjans.

El dilluns pel matí, operaris de l’Ajuntament de Vilafranca continuaven netejant els carrers. A La Bassa s’han tret tres camionades de granís i es necessitava una pala per poder carregar-lo. A l’Avinguda de Castelló també s’acumulava granís en alguna zona que era retirat pels operaris. A més, s’iniciava la neteja de la Sala Carles Pons de la Casa de Cultura, on el nivell de les aigües va ser molt superior al de fa dues setmanes, inundant novament el pati de butaques.

L’Ajuntament de Vilafranca està treballant per sol·lucionar el gran problema del col·lector, que no dona proveïment davant d’avingudes d’aigua d’aquestes característiques. A les dues darreres setmanes s’ha realitzat un estudi del clavegueram en aquestes zones afectades i s’ha trobat el problema principal que provoca les inundacions. Al Carrer Independencia existeix una espècie de pou al que acudeixen tres conductes d’aigua amb diferents medides i en el qual hi ha un mur que dificulta l’eixida de l’aigua cap al col·lector principal. Sembla que eixamplar la canalització de les aigües en aquest punt podria ser la sol·lució del problema. Com fer-ho, amb quins materials i amb quan de recorregut son qüestions que està estudiant l’Ajuntament de Vilafranca per intentar posar el punt i final a un problema que s’està fent molt incòmode per als veïns i veïnes d’aquestes zones del municipi.

Més informació: |