El Mesón del Pastor de Morella, un dels restaurants que parlen de l’oli mil·lenari a TV3



comarquesnord.cat, Barcelona
» dimecres, 6 de juliol de 2011

La Taula del Sénia ha estat aquest dimecres 6 de juliol al migdia asl platos de TV3 per tal de participar del programa “Els matins” de Josep Cuní amb 3 restaurants del territori del Sénia.

Miami Can Pons de S. Carles de la Ràpita, Les Moles d’Ulldecona i el Mesón del Pastor de Morella, representen als 52 que participen a la Guía gastronòmica Oli i Oliveres Mil.lenàries del Territori del Sénia, per fer una demostració dels seus exquisits plats elaborats amb algun dels olis de les 8 marques productores d’estos autèntics ors líquids.

» La Taula del Sénia
La Mancomunitat de la Taula del Sénia és un ens local, format per 27 municipis (15 valencians: Benicarló, Càlig, Canet lo Roig, Castell de Cabres, Cervera del Maestre, Herbés, la Jana, Morella, la Pobla de Benifassà, Rossell, San Rafael del Río, Sant Jordi/San Jorge, Traiguera, Vallibona i Vinaròs), (9 catalans: Alcanar, Freginals, la Galera, Godall, Mas de Barberans, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, la Sénia i Ulldecona) (i 3 aragonesos: Beseit, Pena-roja de Tastavins i Vall de Roures), situats al voltant del riu Sénia i del massís dels Ports, que tots junts superen els 117.000 habitants. Els seus Alcaldes perteneixen a diferents grups polítics: socialistes (PSPV, PSC i PSA), PP, ERC, CiU, PAR i PSD.

Malgrat ser de tres Comunitats Autònomes veïnes, estos municipis i els seus habitants tenen en comú moltes coses i de signe ben divers. D’una banda, la geografia, la història (Ilercavons, Corona d’Aragó, Bisbat de Tortosa), la cultura i la llengua són similars. Però, desgraciadament també, la seva renda, l’emigració de joves i l’envelliment de la població són altres característiques comuns, en especial a les zones d’interior. Segurament, la llunyania dels centres de poder, sumada a un fort dèficit d’infrastructures, han propiciat esta realitat més negativa.

Més informació: | | |