Ximo Puig farà una ‘campanya express’ per escoltar als ciudatans de Castelló i recuperar la confiança



comarquesnord.cat, València
» dimecres, 6 de juliol de 2011

Els socialistes de la província de Castelló començaran la setmana vinent una Campanya Exprés que es perllongarà fins al 31 de juliol per mobilitzar a tot el partit, començant pels militants i simpatitzants, amb l’objectiu recuperar la confiança ciutadana de cara a les properes eleccions generals. Així ho ha manifestat aquest dimecres el coordinador general de la campanya electoral a la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, en la roda de premsa que ha ofert, acompanyat del secretari general provincial i portaveu socialista en la diputació, Francesc Colomer. Segons ha explicat el també alcalde de Morella, “es tracta de veure com, entre tots, podem explicar i compartir un espai de complicitat per trobar el feedback necessari amb la societat, amb el compromís de mantenir-ho fins a les eleccions. Per això, anem a començar amb la gent més compromesa amb el nostre projecte”.

Colomer ha insistit en la necessitat de recuperar la confiança dels ciutadans, ja que en les passades eleccions del 22M va haver-hi un 30% que va optar per no votar. Per aquest motiu, per al portaveu socialista, “tota la indignació ha de traduir-se en voluntat transformadora de canvi, i per aquest motiu impulsem aquesta Campaña Expres, per combatre l’abstenció i mobilitzar en una convocatòria transcendental per al futur d’Espanya i per al nostre territori com són les properes eleccions generals”. Per a Colomer, “el pitjor que podem fer els demòcrates és quedar-nos a casa, ja que hem de tenir una actitud positiva des dels valors de la convivència i la modernitat”. Per aquest motiu, ha anunciat que el partit “es va a mobilitzar com si estiguéssim davant unes eleccions municipals, i per això farem un esforç per donar la millor versió del partit a la província per fer una gran campanya amb el gran avantatge que suposen que el coordinador sigui Ximo Puig”. De fet, per al secretari general provincial, La presència de Puig al capdavant de la campanya “significa que sabrem interpretar millor que cap les necessitats dels ciutadans, amb el compromís a l’hora de reivindicar el que les institucions ens deuen a la província de Castelló”.

Puig, per la seva banda, ha insistit que “anem a explicar les nostres mesures, les bases, l’acció de govern, quins han estat nostres insuficiències i anem a escoltar el que ens diran els militants, simpatitzants, perquè tot el que vulgui pugui aportar-nos les seves propostes”. El coordinador de la campanya ha afirmat que “ja ha passat el període de “duel” en referència als resultats electorals del 22 de maig i és hora de passar a l’acció, per això, aquesta campanya servirà de revulsiu per mobilitzar al partit. Els socialistes començaran la campanya la setmana vinent a Onda en un acte que serà a càrrec de Francesc Colomer. A partir d’aquest acte, “hi haurà d’altres en totes les agrupacions i participaran tots els membres de l’executiva provincial, nacional, dels Corts Valencianes, Congrés, Senat, per fer realitat l’aproximació de la nostra gent, amb l’objectiu d’escoltar a tothom”, segons Puig.

Para Puig, “no existeix cap raó objectiva perquè guanyi la dreta. I menys encara a tenir de les receptes que ens dóna Rajoy per combatre la crisi. L’última recepta del PP és que Fabra cobri 90.000 euros en la Cambra de comerç quan s’està reduint la seva plantilla per falta de pressupost aquesta redueixi la plantilla; o la recepta que tres dirigents del PP es reparteixin 10 milions d’euros en la banca després d’una gestió manifestament millorable. Si aquestes són les receptes del PP, és més que evident que no poden guanyar les eleccions”. El coordinador de la campanya considera que ha arribat el moment de “reasignar els costos de la crisi, perquè les persones que han estat contribuït a ella assumeixin la seva responsabilitat, perquè és injust que la immensa majoria de la societat hagi pagat en primera persona les conseqüències de la crisi, molts d’ells fins i tot perdent el seu lloc de treball, quan uns altres han sortit de rositas, com l’exemple de la banca”. Per això, aposta per “actualitzar i posar al dia el nou projecte socialista per a Espanya, assumint els errors i escoltant als ciutadans, des de la humilitat, per convertir-nos en la corretja de transmissió que esperen”. Finalment, considera fonamental “destacar i recordar la màxima del projecte socialista que persegueix que ningú es quedi enrere, i que segueix més vigent que mai, perquè es tracta d’una necessitat clara en temps de crisi”. Per a això, sol·licita “màxim treball, màxima disponibilitat i màxim esforç perquè hi hagi un diàleg permanent, basat en la reactualización del programa del partit socialista en les convencions autonòmica i estatal previstes per a setembre”. Puig advoca per actualitzar els principis del socialisme, “els actualitzem i els posem a la disposició dels ciutadans, corregint els errors que hàgim pogut cometre i aportant les solucions que precisa la nostra societat, principalment vinculades a la necessitat de generar ocupació”.

Més informació: | |