El sector ramader té “bones perspectives” encara que el futur està marcat per “l’incertesa”


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 8 de juliol de 2011

Carlos Cid, gerent de la Cooperativa Sant Antoni Abat de Morella, valorava l’actual situació del sector ramader i dels pinsos en aquesta època de l’any, una vegada celebrada també l’Assemblea anual de socis i accionistes. Una situació que és un poc millor amb la baixada que ha hagut amb les matèries primeres a nivell mundial, encara que sense oblidar la greu crisi per la que atravessa el sector des de fa temps, especialment dura als darrers 4 anys.

El preu del porc està sent acceptable en aquest any 2011. Podriem dir que està sent el millor any de la darrera dècada, després de les pujades produides a la primavera i l’estabilitat que s’està vivint actualment. Malgrat això costa vendre la carn i cada vegada es sacrifiquen menys porcs.

Un factor important que feia pujar les matèries primeres era el fet de que Rússia tancara les seues exportacions. Ara els preus baixaven, però no se sap que ocorrirà a partir del mes d’Agost quan s’incorpore el blat rus al mercat. Rússia, Ucraïna i Hongria, per exemple, son països molt potents en el tema del cereal.

Les perspectives per al que queda d’any 2011 poden ser bones, encara que l’incertesa és molt gran al sector. En quan al preu del porc, al darrer trimestre de l’any sempre solen anar a la baixa, encara que enguany no se sap ben bé el que pot ocòrrer. El mateix passa amb els preus dels pinsos, ja que existeixen molts factors que poden produir fluctuacions als preus.

El moment actual no és roïn, encara que s’està a l’espera del que puga ocòrrer des d’ara a finals d’any. De totes maneres s’apunta a que s’ha de mantenir l’optimisme, ja que s’està treballant amb unes dades més positives que les d’altres temps.

Més informació: