Els amants del cavall tenen aquest cap de setmana una cita a Culla


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Culla
» divendres, 8 de juliol de 2011

L’Ajuntament de Culla, juntament amb la Asociació Amics del Cavall de Culla, organitzen la V Concentració de Cavalls que té lloc el 9 i 10 de juliol en la localitat. Aquest any a més, la concentració arriba amb l’al·licient de l’I Concurs de Ferratge i Forja de Culla.

Durant tot el cap de setmana, els visitants i participants en la concentració podran gaudir de les múltiples activitats programades en aquesta edició, per la qual s’espera la participació d’al voltant de 150 exemplars.

El dissabte 9 es realitzarà una sortida al Ríu Montlleó, zona d’interès paisatgístic, i un menjar campestre. A la tarda els cavalls tornaran a la localitat, on tindrà lloc el Concurs de herraje i, posteriorment, un sopar amb ball i animació.

El diumenge 10 al matí es durà a terme una exhibició de cavalls de pura raça àrab (PRà) amb la col·laboració de la ramaderia Dakota Arabian Horse de Castelló i de l’expert Jorge Falcó. Una mostra de la bellesa, dins de la funcionalitat, d’una raça pura amb segles d’història. A continuació, el públic podrà maravillarse amb un espectacle ecuestre a càrrec del Centre d’Entrenament i ensenyament ecuestre Jesús Verdía. A més de la selecció del millor exemplar de Pura Raça Espanyola, participant en la concentració, que organitza l’Associació de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola de la Comunitat Valenciana. (PRECVAL). Un menjar de germanor amb degustació de Corder del Maestrat per a tots els participants posarà el punt final a la celebració.

La trobada suposarà la mobilització de voluntaris i veïns que col·laboren activament perquè venja sent tot un èxit des de fa 5 anys. En paraules de l’alcalde, José Francisco Bellés, “aquesta fira suposa un important impuls per al nostre poble ja que ens donem a conèixer a nivell nacional i els centenars de visitants poden gaudir dels grans recursos naturals i patrimonials del municipi, per la qual cosa seguirem treballant en aquesta línia per consolidar-nos com a destinació turística”. Tot això complementat amb diferents activitats ecuestres, infantils, actuacions musicals, mostres gastronòmiques i altres actes de caràcter lúdic i d’oci que se sumen al gran atractiu de Culla.

Més informació: |