Vilafranca celebra aquest cap de setmana la festivitat de San Cristóbal


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 8 de juliol de 2011

Amb el segon cap de setmana del mes de Juliol, arriben a Vilafranca les Festes en honor a San Cristóbal, celebració instaurada l’any 1952 i que s’ha vingut desenvolupant de manera ininterrompuda fins aleshores. La festa gira al voltant dels xòfers i conductors en general per tal d’honorar a San Cristóbal, sant advocat i protector dels que estan al volant dels seus vehicles.

A Vilafranca en aquesta edició es produeix una important novetat en la programació dels actes, com és el canvi del dinar de socis, que tradicionalment es celebrava el diumenge i que es passa al dissabte. Aquest ha estat un motiu de debat als darrers temps entre els socis de San Cristóbal, encara que per al mateix s’ha apuntat més gent que mai.

El dissabte començaran les celebracions que barrejen els espectacles taurins, tant de carrer com de Plaça amb l’orquestra de dissabte i els actes religiosos del diumenge amb la processó, missa i benedicció dels vehicles que sempre es realitza per San Cristóbal. Una programació atractiva en un dels caps de setmana més esperats de l’estiu a Vilafranca.

L’especial taurí de Santos Zapatería amb el seu bou ‘Capitan’ el diumenge per la vesprada a la Plaça de Bous, és un dels grans atractius de la festa de San Cristóbal d’aquesta edició. Sempre ha estat típic de la festa fer un espectacle de Plaça de Bous el diumenge.

Sergi Morraja, Nacho Tena, José Manuel Andrés, Pablo Troncho, José Ramón Falcó i Miguel Ángel Andrés, son els Majorals de San Cristóbal 2011. Un grup de persones de diferents edats però amb moltes ganes, des de fa temps, d’organitzar aquesta festa estival de Vilafranca.

Tot està a punt a Vilafranca per la celebració de la Festa de San Cristóbal. Una festa, que donada l’època de l’any en la que es realitza, sempre compta amb molta participació per part de la gent del poble i visitants. San Cristóbal, juntament amb Sant Antoni al mes de Gener i les Festes d’Agost, està considerada com una de les celebracions més importants de Vilafranca de tot el calendari festiu de l’any.

Més informació: | |