Vilafranca viurà el cap de setmana més intens de l’any amb la Fira de la Magdalena



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 09 de juliol de 2011

La comissió organitzadora de la Fira de la Magdalena de Vilafranca ha presentat el cartell i el programa de l’esdeveniment, que se celebrarà entre el 22 i el 24 de juliol de 2011. Des de l’organització s’ha fet una crida perquè nous voluntaris es facin càrrec de l’organització i col·laborin amb la comissió.

El cartell està presidit per un cavall. Es tracta d’un quadre de Bernat Callao que va ser exposat l’any passat en la XIV edició de la fira. El quadre se sortejarà el diumenge de la fira. Tots els que col·laboren comprant el programa de la fira tindran dret a les paperetes de la rifa del quadre. A més es podran adquirir nombres per al mateix.

Aquest any les exposicions se centraran a les sales gòtiques de l’Ajuntament. Hi haurà quatre exposicions. Ana García mostrarà el seu bon fer pictòric. Javier Ferrer mostrarà maquetes de pedra en sec en miniatura. La Diputació oferirà una mostra sobre energies renovables i el aserradero de Rafael Herrero mostrarà l’activitat històrica d’aquesta indústria local. Així mateix Luis Edo mostrarà la seva col·lecció de fòssils i minerals. La secció ramadera continuarà com en anys anteriors. L’objectiu és que es mantingui la participació d’expositors d’anys anteriors. Ovelles, cabres, vaques i cavalls seran els animals exposats. La Fira de Vilafranca és referent provincial al món del cavall. En anys anteriors s’han arribat a reunir més de 200 expositors. Des de l’organització de la secció ramadera s’ha insistit que col·laborin voluntaris en l’organització. Un any més la Diputació de Castelló oferirà exemplars de bestiar oví, caprí i equí. A més l’organització de la Fira sortejarà un vedell. La Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Silvia Colom, ha apuntat el treball que es desenvolupa des del consistori i per part de tots els voluntaris que es fan càrrec de l’organització.

A més de la secció comercial i ramadera se celebrarà, com és habitual, el concert extraordinari de la Fira de la Magdalena, organitzat per la Va unir Musical de Vilafranca. Així mateix l’Escola Esportiva farà possible una nova edició del Cross Fira de la Magdalena. Durant el cap de setmana el grup d’animació la Xalera s’encarregarà d’ambientar tot el recinte firal, en les eres i l’Avinguda de Castelló.

La inauguració de la fira tindrà lloc el dissabte dia 23 a les 12h en l’Avinguda de Castelló. Així mateix aquest any des de la Va unir de Llauradors s’oferirà una demostració pràctica sobre tractaments per a cavalls. En concret, com embenar una pota d’un animal davant qualsevol ferida.
En la secció comercial es potenciarà la presència d’artesans agroalimentaris, cartró, pedra, ceràmica, joies, cervesa…. Els artesans oferiran demostracions pràctiques.Tot això per convertir Vilafranca en un centre comarcal. La Vila viurà el cap de setmana més intens de l’any, amb la visita de milers de persones.

» Comissió de festes
D’altra banda la Comissió de Festes ha organitzat per al dissabte dia 23 a la nit un espectacle a càrrec del Mag Yunke. Així mateix hi haurà Discoteca Mòbil. D’altra banda l’Escola Taller Els Ports i Baró d’Herbers tindran presència en la fira. Així mateix els comerços locals també sortiran al carrer per donar a conèixer la seva activitat. El Grup de Dons, la comissió de penyes, la de festes, Sant Antoni… tots els col·lectius de Vilafranca tindran presència destacada en l’esdeveniment.

Més informació: |