Francesc Miralles: “Els lectors adolescents són més entusiastes i més purs”


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 11 de juliol de 2011

Lo passat dissabte 9 de juliol, la Llibreria Serret va tindre quatre racions de literatura. Una d’elles va estar protagonitzada per la segona part de la novel·la juvenil Retrum, de Francesc Miralles, qui va estar este cap de setmana per Valderrobres per donar-la a conèixer. Segons va dir l’autor, Retrum 2 “tanque una aventura que passe a diversos cementiris del món amb una tribu de gòtics, una història que és d’amor i misteri i que en esta segona part es dóne per acabada”.

De fet, la primera part d’esta bilogia ha estat tot un èxit, traduïda a multitud d’idiomes i rebent molt bones crítiques. Amb este llibre “quede tancada una bilogia molt romàntica i estic molt content de l’acollida que ha tingut”. Miralles recorde que inclús s’ha trobat a adolescents disfressats com los protagonistes de la saga en alguns actes promocionals, i “no és gens estrany que et busquin, que et comentin, que t’enviïn los seus escrits. I això és fantàstic”.

En sentit homenatge als seus lectors, Miralles va explicar que a Retrum 2 trobem correus sencers de gent que li ha escrit, així com també els escrits guanyadors del concurs de micro-relats que es va fer després de publicar-se la primera part. A més, Miralles també va defensar que és molt estrany que el lector adult “es dediqui a buscar-te. En canvi, l’adolescent sí. Los lectors adolescents són, per una banda, més fetitxistes. Però també són més entusiastes i més purs”.

En estos moments, l’autor català està treballant en un llibre juvenil. A la vegada, reconeix que els persones de Retrum “marquen, però de forma positiva. I a la nova sèrie (li agradarie fer una trilogia) apareixen dos dels personatges de Retrum”. Això sí. Seran personatges secundaris, perquè lo llibre estarà envoltant “d’un tema completament diferent, un entorn diferent i una filosofia de vida i de trama diferents”.

Més informació: | |