L’IVACOR restaurarà la talla i el retaule del Santuari de La Balma afectats per l’incendi


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Sorita
» dilluns, 11 de juliol de 2011

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, ha mantingut una reunió amb el director territorial de Cultura, Fran Medina, en la qual han analitzat les diferents possibilitats d’actuació després de l’incendi que va calcinar el Santuari de la Balma en Zorita. En aquesta trobada s’ha acordat que sigui el IVACOR, amb seu en Penyeta Roja, qui inicie immediatament la restauració de la talla de la Verge de la Balma. i la recuperació del retaule del segle XVIII.

L’àrea de Cultura està estudiant iniciar la recuperació de la resta de dependències dins del conveni de restauració que mantenen la Diòcesi Sogorb-Castelló, Diputació i Generalitat. Aquest acord assumiria la rehabilitació del temple, la seva neteja i la recol·locació de la instal·lació elèctrica. Dilluns passat un equip de tècnics de l’àrea d’Infraestructures i Cooperació es va traslladar a Sorita.

Tal com va anunciar el president provincial, Javier Moliner, la institució provincial va a signar un conveni amb el consistori per iniciar immediatament els treballs de restauració i reconstrucció del temple.

» Sorita obri un compte corrent per ajudar a la restauració
L’Ajuntament de Sorita recorda que “dissabte passat 2 de juliol va tenir lloc un incendi que va calcinar part de les instal•lacions del Santuari de la Verge de la Balma. Entre les dependències afectades pel foc destaquen l’altar, la zona dels bancs i una imatge de la Verge de la Balma. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sorita del Maestrat ha obert un compte per a participar en la col•laboració de la rehabilitació del Santuari de la Balma”.

Les aportacions es poden fer al número de compte 0049.2516.73.2194042543 del Banc Santander. “Esperem la vostra col•laboració i solidaritat, per a un dels enclavaments més importants i característics de la nostra comarca”, recorden.

Més informació: | |