El Govern invertirà 4 milions afavorir desenvolupament rural en Taula del Sénia



comarquesnord.cat, Madrid
» dimecres, 13 de juliol de 2011

El secretari d’Estat de Mitjà Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha subscrit aquesta setmana a Madrid amb el president de la Mancomunitat de la Taula del Sènia, Juan José Palomo, un conveni de col·laboració per a la realització d’actuacions de desenvolupament rural sostenible en la Taula del Sènia.

L’acord suposa una inversió de 4 milions per part del MARM i de 875.000 euros per la Mancomunitat, i preveu el seguiment de les actuacions mitjançant una comissió en la qual estaran representades les comunitats autònomes d’Aragó, Catalunya i València.

Així mateix, permetrà, entre altres iniciatives, la diversificació econòmica del territori a través del foment de agrotiendas; donar ajudes a emprenedors; a sectors agraris; i signar convenis amb empreses per facilitar la primera ocupació de titulats universitaris.

A més, facilitarà el desenvolupament d’infraestructures; equipaments i serveis; fomentarà la cultura a través d’exposicions itinerants i beneficiarà la conservació de la naturalesa, la gestió de recursos naturals i l’assistència tècnica.

La Mancomunitat de la Taula del Sénia és un ens local integrat per 27 municipis (15 valencians, 9 catalans i 3 aragonesos), situats als voltants del riu Sénia i del massís dels Ports, amb una població conjunta de 117.000 habitants.

Més informació: | |