L’alcalde de Calaceit defensa que “la residència es va obrir per qüestions electorals”



comarquesnord.cat, Calaceit
» dimecres, 13 de juliol de 2011

La residència de Calaceit és deficient i es va posar en funcionament per motius electoralistes. Així ho va defensar l’actual alcalde de la capital cultural del Matarranya, José María Salsench, qui ja va avançar fa unes setmanes que la nova residència de Calaceit no es tancarà però sí que se li buscarà un major rendiment. En este sentit, Salsench va explicar que l’ajuntament s’ha posat a treballar i ara s’estan seguit una sèrie de pautes perquè rebi la qualificació de mixta, de tal forma que pugue acollir a gent gran dependent i no dependent.

En una entrevista a Ràdio Matarranya, Salsench va recordar que “tal com està ara la residència és deficient en una sèrie de coses”, i que la qualificació de mixta permetrie “un increment del volum de persones” i equilibrarie “los comptes de resultats”. A més, l’alcalde de Calaceit va denunciar que “desafortunadament, la residència es va obrir per qüestions electorals. Ho puc dir perquè clarament és així. Perquè per caràcters econòmics no es va fer”, i va lamentar que l’antic equip de govern se precipités en la seua posada en marxa.

Per aconseguir la qualificació de residència mixta s’haurà de fer una petita adequació. A més, “los serveis tècnics estan acabant de perfilar” estes adequacions. Ara mateix “no sabem l’import que pot suposar” esta adequació, va concretar Salsench, per després demanar a la qualificació “que estem sol·licitant”. A banda d’això, l’ajuntament també està treballant en posar al dia i en ordre la situació econòmica de Calaceit, per després explicar a tot lo poble la situació verídica en la que es troben les arques municipals.

Pel que fa a l’equip de govern de Calaceit, Paulí Fontoba (Entesa) ha estat nomenat tinent d’alcalde primer de l’ajuntament i tindrà la regidoria de Cultura. Per la seua banda, José Manuel Anguera serà tinent d’alcalde segon, tresorer i regidor de Sanitat i Educació. Mentrestant, Isidro Casasús tindrà la regidoria d’Obres i Medi Ambient i Agricultura, mentre que Eduardo Gasulla serà el nou regidor de Festes i Joventut.

Més informació: | |