El camí natural Matarranya-Algars no precisarà d’avaluació ambiental


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 15 de juliol de 2011

L’Institut Aragonès de Gestió Ambiental (INAGA) ha decidit no sotmetre a procediment d’avaluació d’impacte ambiental el projecte d’estudi de viabilitat per a la construcció del camí natural dels rius Matarranya-Algars, segons informe Diario de Teruel. Este projecte contemple la creació d’un circuit circular que, una vegada estigue acabat, connectarà el paratge natural del Parrissal de Beseit amb lo Camí Natural de l’Ebre (GR 99) on mor lo riu Matarranya.

Lo camí, que tindrà uns longitud de 200 quilòmetres, recorrerà pels termes municipals de Beseit, Valderrobres, La Freixneda, la Torre del Compte, la Vall del Tormo, Massalió, Calaceit, Arenys de Lledó, Lledó i Queretes. A banda del Matarranya, la ruta natural també implique als quatre pobles banyats pel Matarranya, com són Maella, Favara, Nonasp i Faió, així com també els quatre pobles de la Terra Alta banyats per l’Algars: Batea, Caseres, Horta de Sant Joan i Arnes.

Segons la resolució del INAGA, no hi ha la necessitat de sotmetre el projecte a avaluació d’impacte ambiental, perquè és un camí de reduïdes dimensions, ja que la major part de la via rural s’ajuste a camins i senders ja existents. A més, i segons l’informe, no es detecten efectes significatius sobre els objectius de conservació dels espais de la Xarxa Natura 2000 i perquè hi ha una utilització reduïda dels espais naturals.

Pel que respecte a xifres, l’import que s’invertirà en lo camí natural serà d’uns 2,6 milions d’euros i tindrà actuacions prou importants, com ara la creació d’una passarel·la de més de 60 metres al seu pas de la carretera TE-330, i habilitar també un refugi a la zona de Batea. Per la seua banda, serà l’Associació Matarranya-Algars, integrada pels 18 municipis d’estes tres províncies, l’encarregada del manteniment i de la promoció turística del camí natural.

La finalitat és que a partir de 2012 se pugue fer la licitació de l’obra i se començo a treballar. Una vegada acabat, la camí natural permetrie anar de Beseit a la Faió per la vora dels rius Matarranya i Algars.

Més informació: