La Fira de la Magdalena arriba a Vilafranca en menys d’una setmana


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 16 de juliol de 2011

Sis exposicions, l’actuació del mag Yunke, demostracions artesanals, passejades en ruc, concentració de més de 200 cavalls … Són alguns dels atractius de la XV edició de la Fira de la Magdalena de Vilafranca, que arriba entre el 22 i el 24 de juliol. La Fira comptarà amb la col.laboració de nombroses associacions, entitats i col.lectius de la localitat. La secció comercial i la ramadera ocuparan l’Avinguda de Castelló i el recinte de les eres. Es superarà el centenar d’expositors en l’àrea comercial.

L’activitat s’iniciarà el divendres dia 22 amb el concert extraordinari de la Unió Musical de Vilafranca en el frontó municipal. El dissabte dia 23 l’Escola Esportiva organitzarà una nova edició del Cros Fira de la Magdalena, en l’entorn del Peiró Escala. Durant tot el cap de setmana el grup de dolçainers i tambors de Vilafranca amb la col.laboració de l’associació La Xalera animaran tot el recinte.

La Fira oferirà als visitants una gran varietat d’exposicions. Luis Edo torna a obrir la seva col.lecció de fòssils i minerals mentre que José Julve oferirà la seva artesania en fusta. Una de les mostres que destaca és l’exposició sobre la l’asserrador Herrero de Vilafranca. Aquesta exposició s’ubicarà en les sales gòtiques de l’Ajuntament. Una altra exposició se centrarà en el coneixement de les energies, a càrrec de la de la Diputació de Castelló. Javier Herrero mostrarà maquetes de pedra en sec i Ana García pintura a l’oli.

Al recinte de la Fira s’ha reservat espai per a nombroses associacions i col.lectius de Vilafranca. Així estaran presents el Grup de Dones oferint bunyols i productes naturals, l’assemblea local de l’Associació Contra el Càncer, la comissió de festes, la comissió de penyes o els majorals de Sant Antoni.

Així mateix s’aposta per la mostra de treballs i productes artesans agroalimentaris, la fusta o el paper. La comissió de festes complementa la programació amb l’actuació del mag Yunke a la plaça de bous el dissabte a la nit a partir de les 23h.

» El món del cavall i secció ramadera
La Fira de la Magdalena s’ha convertit, des dels seus inicis, en un punt de trobada per a tots els aficiondos el cavall. Per aquest motiu en els últims anys s’organitzen activitats al voltant d’aquests animals. Aquest any la veterinària Mercè Sans Cucala oferirà una classe pràctica sobre com embenar una pota ferida o danyada.

A més, a la secció ramadera haurà exposició de bestiar oví, cabrum i boví. Un any més la Diputació de Castelló sortejarà animals entre els expositors. L’Ajuntament de Vilafranca està col.laborant activament en el muntatge de tots els esdeveniments

Més informació: |