“La nova piscina climatitzada”, un dels reptes de la nova legislatura a Vilafranca


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 19 de juliol de 2011

Quins són els eixos del nou mandat i els projectes més importants que tenen en la seua agenda? 


La prioritat contínua sent afavorir les condicions per a la creació d’ocupació en el nostre municipi, així com optimitzar tots els recursos disponibles per a millorar i augmentar els múltiples serveis que des de l’Ajuntament prestem per a facilitar la vida dels nostres veïns. 


Estem en l’inici de la legislatura. Quins són els reptes immediats?


Els més immediats obrir la nova piscina climatitzada que possibilitarà la pràctica de la natació amb totes les seues possibilitats d’oci, i l’obertura del nou museu de la Torre del Conjurar que serà un nou atractiu turístic per als visitants.



La crisi econòmica afecta al full de ruta del consistori per als pròxims quatre anys?


Quan vaig accedir a l’alcaldia vaig tenir com a prioritat reduir l’endeutament de l’Ajuntament, llavors superior al milió d’euros. En vuit anys ho hem disminuït a la meitat i anem a continuar pel camí de la responsabilitat, és a dir fer tot el possible però amb els recursos existents, just el contrari del que ha fet el Partit Popular en aquesta Comunitat. 


En la campanya van parlar sobre la importància de crear llocs de treball. Com incentivaran l’ocupació en el municipi?


Amb dos projectes en els quals portem treballant molts anys i que ja podem afirmar que molt propmpte seran una realitat. D’una banda la finalització d’una gran instal·lació com és la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia amb una inversió de cinc milions d’euros i que no solament permetrà que els nostres majors puguen estar ben assistits sinó que podrà generar llocs de treball. També la urbanització d’un petit polígon industrial que podrà propiciar la instal·lació de noves iniciatives econòmiques.




Va oferir a l’oposició dues àrees en l’equip de govern: sanitat al PP (rebutjat) i medi ambient a Compromís (han acceptat) Quins van ser els motius d’aquest gest únic en la província?


Crec que els ciutadans ens estan demandant noves maneres de governar i tots els partits polítics amb representació en l’ajuntament haurien de treballar en positiu per a eixir de la situació tan complicada per la qual estem passant. 



Què pensa del rebuig del PP i dels què diuen que era un “regal enverinat”?


A la presa d’investidura el PP va manifestar que volia treballar per Vilafranca. Vaig creure que en ser la sanitat una competència autonòmica, el PP acceptaria i reivindicaria moltes de les qüestions pendents com la SAMU 24 hores o el fisioterapeuta però està clar que em vaig equivocar i que no volen tenir cap responsabilitat.



Què li demanaria al nou president de la Diputació i al de la Generalitat?


Al President de la Diputació que siga valent i inicie els canvis necessaris perquè aquesta institució deixe de ser un instrument clientelar, en mans del PP, per a perpetuar-se en el poder i que servisca realment per a ajudar econòmica, tècnica i jurídicament als municipis de menys de 5000 habitants. Del Sr. Camps, vist el vist, no espere gens d’ell.



Què pensa de la Mancomunitat dels Ports i l’abandó dels pobles governats del PP?


La decisió dels municipis governats pel PP és una decisió partidista i no té res a veure amb el funcionament de la Mancomunitat. El problema és que uns pocs alcaldes del PP decideixen en funció, no de l’interès general de la comarca sinó del seu propi, i davant açò poc es pot fer.



Com està l’estudi de les possibles solucions als problemes de canalització d’aigua per a no repetir situacions com les viscudes fa unes setmanes amb les fortes pluges?


El problema s’ha vist agreujat davant el creixement del municipi ja que davant tempestes molt intenses el col·lector general no pot evacuar tanta aigua en tan poc temps. La solució definitiva la coneixem i requereix una gran inversió, l’estudi espere que ens facilite unes altres que puguem realitzar abans.



Porta pocs dies com a diputat en Els Corts Valencianes. Com compatibilitza el càrrec autonòmic i l’alcaldia?


Doncs treballant més si cap i fent més quilòmetres tots els dies, però abans de res amb molta il·lusió i posant-me a la disposició de tots els ciutadans de la província i de la comarca dels Ports per a fer arribar les seues demandes al Consell que porten anys discriminats per la política del PP.

Més informació: |