“Més ocupació, més ciutat i més identitat”


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 19 de juliol de 2011

Quins són els eixos del nou mandat?


Més ocupació, més ciutat i més identitat. I fer-ho tot amb una gestió eficient que aprofundisca en la cohesió social. A Morella, ningú mai ha de quedar-se al marge. El benestar, la protecció a les famílies i la seguretat de les persones en el seu horitzó vital, és l’ambició social d’aquest govern local.



Des de l’ajuntament de Morella es lluita per a crear llocs de treball. L’objectiu comú de l’equip de govern és incentivar l’ocupació. Quin és el pla per a aconseguir-ho? 

L’objectiu central és l’ocupació. Anem a mobilitzar tots els recursos per a dinamitzar l’economia. En concret, el Parador és el projecte motor del turisme per a aconseguir la internacionalització de la nostra destinació i la potenciació de Carns de Morella és una aposta per la indústria agroalimentària a través del que significa el valor afegit en els nostres productes finals. I a més, enfortir el sector de les energies renovables, l’ajuda als emprenedors i la formació.



Aquest mes d’agost arriba l’Anunci i al 2012 el 53 Sexenni. Com es troba la declaració de festa de caràcter internacional d’aquestes celebracions?


El Sexenni ja és internacional. Ara es tracta de visualitzar a través de la declaració una realitat que és autèntica, amb profundes arrels que, a més, ens ajuda a créixer en tots els àmbits.



Hi havia bona sintonia amb l’anterior consellera de Turisme, Belén Juste. Han parlat ja amb els nous responsables?


Espere poder fer-ho prompte. La consellera Belén Juste va entendre que la cooperació institucional i l’aliança amb el sector és imprescindible per a enfortir el pilar econòmic que més pot facilitar-nos la superació de la crisi. M’agradaria que s’establira un marc estable de col·laboració.



Aquesta serà la legislatura del Parador de Turisme de Morella?

Aquesta legislatura que ha acabat ha sigut definitiva per al Parador. S’han iniciat les obres de la primera fase i s’ha adjudicat el projecte central. I, açò, salvant moments pressupostaris especialment crítics. Ara s’acabarà el pas subterrani i s’iniciarà el pla arqueològic que ja ha sigut adjudicat també per més d’un milió d’euros. No, no serà fàcil però poden comptar amb la nostra persistència. És vital per a la comarca i per a l’estratègia turística valenciana perquè no cal oblidar que es tracta del primer Parador de Turisme nascut en democràcia a la Comunitat Valenciana

· Falta unió a la comarca?

Què pensa de la Mancomunitat dels Ports i de la decisió dels pobles governats pel PP d’abandonar-la?


La comarca és una realitat i, amb totes les seues limitacions, ha sigut un èxit tenir un espai institucional comú. Propiciar des d’un partit la ruptura és una greu irresponsabilitat. Els pobles són dels ciutadans, no dels partits. Dividir és una estratègia que perjudicarà als veïns d’aquells dirigents que ho promoguen.



S’obri una nova etapa en la relació de Morella amb la Diputació de Castelló després de la marxa de Carlos Fabra i l’entrada de Javier Moliner com a president?


Ho he dit abans: les institucions estan per a cooperar no per a confrontar-se. En el cas de la Diputació, la seua pròpia existència està vinculada al suport als ajuntaments. No té cap altra raó de ser. Li desitge al nou president encerte i que actue amb equitat. Ja li he sol·licitat una reunió i, sens dubte, comptarà amb la lleialtat institucional i amb la millor disposició.



Continuarà la Fusió de Sensacions amb Benicássim després dels resultats electorals? S’han cercat altres fórmules de col·laboració entre municipis turístics?


Morella sempre ha formulat totes les aliances possibles. La suma és una opció estratègica. La proposada Fusió de sensacions amb Benicàssim va en la bona adreça de conformar productes turístics diversos cimentats en els recursos propis d’aquesta província. Així ho vam entendre amb l’equip de l’alcalde Francesc Colomer i estem disposats a treballar amb qui siga per a millorar el nostre posicionament turístic. He llegit desqualificacions per part dels actuals dirigents però la nostra resposta és el treball i la cooperació amb qui estiga disposat a compartir espais d’acord. Afortunadament, tenim molts partenairs i moltes complicitats per expressar.



Recentment li han nomenat coordinador de la campanya electoral del PSPV per a les eleccions generals. D’altra banda, totes les travesses apunten al fet que li nomenaran cap de llista del PSPV per la província de Castelló per a aquests comicis. Afectaran aquestes responsabilitats al seu treball com a alcalde?


El meu compromís amb Morella i amb unes idees de progrés formen part d’una manera d’entendre l’acció pública. Em sent vinculat a la cultura de la responsabilitat. Quan més difícil és el moment, més cal donar la cara. 


Més informació: |