Oferta, missa i pujada del “mayo” per commemorar la Festa del Carme


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Pena-roja
» dilluns, 19 de juliol de 2011

Lo passat diumenge 17 de juliol, Pena-roja va celebrar la Festa de la Verge del Carme a ritme de música tradicional i amb la clàssica oferta de productes típics com a principal al·licient. La festa, des de fa deu anys recuperada pels veïns del carrer d’este nom i l’Associació Cultural Tastavins, se va celebrar a la Capella del Carme. Després de la cerimònia litúrgica, i amb lo “mallo” estirat al carrer, es va procedir a l’oferta de verdures, dolços i productes típics, que va estar acompanyada de sangria per animar els veïns de Pena-roja a licitar pels lots.

Segons va destacar el president de l’Associació Cultural Tastavins, Ricardo Blanch, la festa “ha anat molt bé. Es fa molta festa, s’adorne el carrer amb flors i la gent ha col·laborat molt, tant per oferir productes per a l’oferta com per a després tornar-los a comprar”. A més, Blanch va remarcar que la Festa del Carme s’ha recuperat recentment, “i això és molt bonic”. Los veïns del carrer “col·laboren en tot” i tots los veïns de Pena-roja participen i se l’han fet seua.

Lo dia previ a la Festa del Carme, los xiquets del poble se van encarregar de fer la “plega” per les cases de Pena-roja. A més, dissabte a la tarde es va procedir a la pujada del “mallo”. Antigament, i segons va recordar Miguela Vallespí, veïna de Pena-roja, “lo “mallo” es plantave” davant la Capella del Carme, i després de l’oferta “es feie una setmana de rosari. Era una festa de molta unió i molta diversió. Feien ball i ens ho passàvem molt bé”. També hi havie “plega”, però “llavors les pastes les fèiem la gent del carrer. Preparàvem braços de gitano i coca”.

La Festa de la Verge del Carme és una de les moltes activitats que al llarg de tot l’estiu organitze l’Associació Cultural Tastavins. De fet, i al llarg d’este mes de juliol, s’han fet altres activitats com cinema a la fresca, teatre al Saló Cultural o una marxa nocturna. En esta ocasió, los veïns de Pena-roja van aprofitar la lluna plena de juliol per caminar fins a les Roques del Masmut. Pel que fa a la participació del atapeït programa estiuenc de l’associació, Blanch va assenyalar que “està sent bastant bona”.

Més informació: |