El jaciment Anna de Cinctorres es mostra en una jornada de portes obertes



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dilluns, 25 de juliol de 2011

L’equip de paleontòlegs dirigits per Andrés Santos va explicar aquest diumenge al detall com treballen dia a dia en una jornada de portes obertes al Jaciment Anna de Cinctorres. Els veïns de la localitat van poder conéixer les peculiaritats del jaciment i la seua riquesa paleontològica, així com els descobriments de la setena campanya d’excavacions que finalitza esta setmana. El resultats que van mostrar van ser interessants, amb l’aparició de 50 peces entre les quals destacaven quatre vertebres en bon estat, així com dents o fragments d’os de fa més de 120 milions d’anys que s’enquadrarien en el Cretàcic Inferior. El nombre de fòssils recuperats a Anna ascendeix al miler de peces en el jaciment que més vegades ha sigut excavat de forma sistemàtica i minuciosa de la zona, convertint-se en una referència paleontològica.

Els assistents participaven in situ en el treball dels paleontòlegs en l’únic jaciment visitable de la Comunitat que compta amb rèpliques de les peces més importants trobades des del 2002.

La campanya d’enguany finalitzarà els propers dies en els que l’equip farà balanç i taparà una part de les peces trobades, intensificant els treballs en les peces de major volum i obrint nous fronts en la recerca. Després es faran els diferents estudis sobre els treballs realitzats aquest 2011.

La importància de la història Anna i de les troballes realitzades serà posada de manifest en la reunió de la Societat Geològica d’Espanya, que tindrà lloc al novembre d’enguany a Cinctorres, i en la qual està programada una visita al jaciment.

Més informació: |