La Diputació aporta 20.000 euros per restaurar les esglésies parroquials de Portell de Morella i Vallibona


comarquesnord.cat, Castelló
» dilluns, 25 de juliol de 2011

La Diputació va a aportar 20.000 euros a la Fundación Blasco de Alagón en la seva qualitat de patró de l’entitat cultural. Aquest pressupost va a permetre, entre altres actuacions, la reparació de coberta de la sagristia de l’Església de l’Asunción de Portell de Morella, la restauració de l’òrgan de l’Església Parroquial de l’Asunción de Vallibona. La Direcció general de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Valencià va declarar Bé d’Interès Cultural al conjunt format pel temple, torre-campanar, sagristia i la capella de la Comunió. El CVC destacava especialment el seu sostre medieval, que conforma un artesonado que ha estat considerat com dels més rellevants d’Espanya i fins i tot Europa, mentre que el seu òrgan data d’1.791.

La Fundació Blasco de Alagón porta més de deu anys treballant per conservar i divulgar el patrimoni cultural de Castelló i Teruel, especialment de les comarques dels Ports i Maestrat. Des de llavors, ha dut a terme més de 300 actuacions. La fundació treballa des del convenciment que la recuperació patrimonial i la seva posada en valor pot actuar com a element dinamitzador fonamental per a les regions de l’interior, marginades històricament en detriment de les poblacions de costa.

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, ha destacat “la importància d’aquestes recuperacions no radica tant en la seva importància patrimonial, sinó en el gran afecte que els veïns i veïnes de Morella o Vallibona li tenen des de fa dècades. Una devoció que ha trobat, de nou, la sensibilitat de la Diputació per a la recuperació patrimonial. Anem a seguir treballant en aquesta línia d’actuacions per tota la província i estic segur que en els propers anys anem a poder realitzar una veritable revolució en matèria patrimonial”.

Més informació: | | | |