Teatre, música i jocs per a xiquets a la Setmana Cultural de Valderrobres


Etiquetes: , , ,


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 25 de juliol de 2011

Lo teatre, la música en viu i les activitats infantils i familiars van prendre protagonisme en la IV Setmana Cultural de Valderrobres, unes jornades que es van desenvolupar de dijous 21 al diumenge 24 de juliol i que van comptar amb la participació de gent de totes les edats. La tècnica de cultura de l’Ajuntament de Valderrobres, Carmen Lorente, va destacar que “la valoració que fem és positiva”, i que és una fórmula en la qual esperen seguir treballant en properes edicions. L’únic ‘però’ va ser el mal temps, ja que alguns dies van estar marcats pel fred i l’incòmode vent.

Entre les diferents activitats desenvolupades pel consistori van destacar l’actuació teatral i els tallers que es van fer a les piscines, que van comptar amb una resposta massiva per part dels més petits, que “sempre responen. A més, creiem que s’ho van passar molt bé”. Lo diumenge a la tarde va arribar el torn de la música en directe, amb les actuacions de la Banda Comarcal San Antón i la Banda Gaspar Sanz de Calanda. No obstant això, i a causa de les inclemències del temps, lo recital se va celebrar finalment a l’interior de l’església.

Per la seua banda, la Fundació Repavalde va organitzar nombroses activitats dins de la Setmana Cultural de Valderrobres. Entre les més emotives, va estar la inauguració de l’exposició-homenatge al fotògraf local Pablo Albesa. Segons va destacar el president de Repavalde, Manuel Siurana, “a les fotos no els vam voler posar l’any perquè així es generés una mena de debat entre els visitants”. Entre les imatges que van provocar més impacte van estar les dels grups escolars de fa dècades, on la gent es buscave entre els xiquets.

A més, Repavalde va organitzar també visites guiades per les rebosts i el pou de la Mà Peluda del castell de Valderrobres, fins ara clausurades per unes excavacions. Siurana va reconèixer que “hi va haver una afluència significativa, encara que ens va sorprendre que la gent del municipi no hagi acudit massivament” per la rellevància de les sales. Repavalde va organitzar també un concert en homenatge a la figura de José Antonio Labordeta, a càrrec del grup Las golfas + un. Va ser un recital participatiu en el qual los assistents van cantar himnes del cantautor aragonès com les seues ‘Canto a la Libertad’, ‘Somos’ o ‘Aragón’.

» Més notícies de cultura

Més informació: | | |