Fabra ha declarat que “vol la reciprocitat televisiva” entre Canal 9 i TV3



comarquesnord.cat, València
» dimarts, 26 de juliol de 2011

Alberto Fabra, ja ex-alcalde de Castelló, ha sigut la persona escollida per a la successió del càrrec de President de la Generalitat, després de que el passat dimecres dia 20 de juliol Francisco Camps dimitira com a tal. Després del ple extraordinari d’investidura que s’ha celebrat aquest dimarts, ja s’ha confirmat com a cap de l’executiu valencià. Amb l’arribada de Fabra a la Generalitat torna a sorgir el dilema sobre la censura de les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana, però tot vist des d’una altra perspectiva, una molt més positiva.

El nou President ha declarat que “vol la reciprocitat televisiva” i que “tractarà d’arribar a un acord amb el president Mas per fer-la efectiva entre els canals públics valencians i catalans”. Per tant, amb aquest canvi de pensament per part del govern valencià i adoptat ara per Alberto Fabra, és molt probable que es restablisquen les emissions de l’autonòmica catalana al nostre territori. No és la primera vegada que Fabra mostra el seu suport en recuperar aquestes emissions ja que anteriorment va reivindicar al govern central l’adjudicació d’un altre multíplex per a la Comunitat Valenciana i així donar cabuda a l’oferta de TV3. No obstant i fins el moment, aquesta petició soles ha portat la negativa del gabinet de José Luis Rodríguez Zapatero.

» Des de Catalunya estan “a punt”
Per altra banda, des del govern català s’ha volgut expressar que “està tot a punt per a que s’inicien de nou les emissions de Canal 9 a Catalunya” després de que la institució s’assabentara del desig de Fabra en aconseguir la reciprocitat dels canals de televisió. A més a més, el portaveu de l’executiu català, Francesc Homs, també ha manifestat que Catalunya ja té habilitat un canal del multíplex de televisió per a les emissions de Canal 9 i que “el conflicte quedarà resolt en els propers mesos”.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que va decidir tancar els repetidors de TV3 per les fortes sancions imposades pel govern de Camps, tot i felicitar-se pel “canvi d’actitud” exhibit des de la Generalitat, va instar a Fabra a no demanar el tercer múltiplex com a via per al retorn d’estes emissions. L’entitat preferix que el nou president de la Generalitat done suport a la ILP Televisió Sense Fronteres que es tramitarà al Congrés dels Diputats a partir del setembre (després del seu desbloqueig per part del govern espanyol) com a mitjà per a que retornen els canals autonòmics catalans.

Més informació: | | | |

/span> comentaris

  1. yo no se que pensa destos de Acció Cultural del País Valencià , pareix que nomes miren pels interesos de catalunya i que els inporte una mer…. els nostres interesos, yo crec que seria molt bo tindre un tercer múltiplex , quina llastima de xent.

  2. Lo que habria que hacer es cerrar unas televisiones politizadas que dan perdidas como son la TV3 y C9. Luego…a pedir dinerito a papa estado llamado “espaÑa”