L’Ajuntament canvia l’ús del sòl de l’Hostal Nou per a poder construir vivendes




comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 26 de juliol de 2011

L’Ajuntament de Morella realitzarà una modificació puntual del número 25 del Pla General d’Ordenació Urbana, a l’Hostal Nou, que permetrà canviar l’ús del sòl per a poder edificar en el futur. El canvi d’ús d’urbà industrial a residencial, comportarà l’obligatorietat que la gran majoria de vivendes que es puguen construir siguen de protecció oficial.

El regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, ha comparegut en roda de premsa per a explicar en què consistix la tramitació que inicia el consistori. Segons afirmava, “esta modificació és la més important que s’ha realitzat en els últims anys, pels objectius que perseguix”. A més, afegia que “el futur de l’Hostal Nou no passa per la instal·lació de més indústries, sinó per dotar-lo de nous serveis, infraestructures i millorar la visibilitat”. L’edil també ha aclarit que la modificació de l’ús del sòl no comporta cap canvi en les empreses que ja estan realitzant la seua activitat en esta zona.

Respecte al moment en què s’inicia la tramitació, Ripollés considera que “la conjuntura econòmica és complicada, però hem d’avançar esta llarga tramitació que servirà per a pal·liar el dèficit de vivenda que té el municipi”.

L’Hostal Nou s’ha dividit en tres zones d’actuació, perquè la modificació “siga el més real i viable possible i evitar els perjudicis per als veïns i propietaris”, apuntava Ripollés. L’edil també ha explicat que s’han aprovat noves ordenances municipals, limitant les altures de construcció de les vivendes en esta zona. Així, la urbanització que es puga construir en un futur només podrà tindre entre dos i tres pisos, depenent la zona en què s’ubiquen. A més, es pretén canviar l’ús del sòl de la zona més pròxima a la N-232, passant a ser terciari.

Finalment, Ripollés anunciava que en els pròxims dies s’obrirà un servei d’atenció al públic perquè els veïns de la zona es puguen informar i aportar al·legacions. Per això, el regidor concloïa que “volem un projecte consensuat que siga bo per a tots els morellans i morellanes”.