Diputació i IVACOR presentaran divendres que ve la restauració de la talla la Verge de la Balma



comarquesnord.cat, Sorita
» dimecres, 27 de juliol de 2011

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, la directora de l’IVACOR, Carmen Pérez, i el director territorial de Cultura, Fran Medina, han visitat aquest dimecres les instal·lacions del Santuari de la Balma, a Sorita, després de l’incendi que va calcinar el recinte religiós. En aquesta trobada s’ha anunciat que l’IVACOR ja ha conclòs la restauració de la talla de la Verge de la Balma i aquesta serà presentada divendres que ve.

L’àrea de Cultura està estudiant iniciar la recuperació de la resta de dependències dins del conveni de restauració que mantenen la Diòcesi Sogorb-Castelló, Diputació i Generalitat. Aquest acord assumiria la rehabilitació del temple, la seva neteja i la recol·locació de la instal·lació elèctrica. Fa dues setmanes un equip de tècnics de l’àrea d’Infraestructures i Cooperació es va traslladar a Sorita.

Tal com va anunciar el president provincial, Javier Moliner, la institució provincial va a signar un conveni amb el consistori per iniciar immediatament els treballs de restauració i reconstrucció del temple. “Anem a realitzar un esforç per retornar-li la seva esplendor el més ràpid possible. La importància d’aquest enclavament no solament és rellevant des del punt de vista religiós, no devem oblidar que estem en un dels emplaçaments turístics més importants de les nostres comarques. És en situacions així quan la Diputació no pot fallar i jo com a president vaig a continuar recolzant als pobles més petits”.

Més informació: | | | | |