L’Ajuntament de Morella destina 39.000 euros anuals per a potenciar el Pla de Reciclatge


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 27 de juliol de 2011

L’Ajuntament de Morella continua potenciant el reciclatge en el municipi. D’esta manera, destina 39.000 euros anuals al Pla de Reciclatge, al subvencionar el 50% de la taxa de basures dels establiments adherits. Una quantitat que ha tornat a incrementar-se per la pujada de la taxa que ha realitzat la Diputació de Castelló.

En total, són 160 els comerços, bars, restaurants o indústries que s’han adherit a este Pla de Reciclatge. A més de la quantia econòmica, l’Ajuntament presta també suport humà i material per a dur a terme el Pla de Reciclatge. D’esta manera, dos treballadors municipals arrepleguen el fem pels establiments, dos dies a la setmana, i els carreguen al camió, amb el que van fins al lloc on es troba la màquina recicladora i els contenidors. Els materials que s’arrepleguen en els establiments són paper, cartó, plàstic i vidre.

El regidor de medi ambient, Rafael Pallarés, afirma que “este Pla ja és el sext any que el duem a terme i cada vegada són més els establiments que a ell s’adherixen”. A més, afegia que “el principal objectiu és fomentar el reciclatge per a així contribuir al desenvolupament sostenible”.
Pallarés també assenyala que “des de l’Ajuntament de Morella volem que la quantitat de fem que genera cada municipi, repercutisca en el preu que paga cada veí i que no es realitzen els càlculs a nivell provincial, com fins ara”.

» Residu Zero
El consistori també vol ampliar els serveis i millorar el medi ambient amb el projecte Residu Zero. Per això, l’edil explica que “iniciarem els tràmits per a crear un Consell de Medi Ambient que pose en marxa el projecte de Residu Zero”. L’objectiu del consistori i d’este pla és “disminuir la quantitat de fems generades i augmentar el reciclatge”.

Més informació: |