L’Aplec s’inaugura sota una intensa pluja que no impedeix la celebració dels actes


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Herbers
» divendres, 29 de juliol de 2011

La XXXIII edició del Aplec dels Ports ha arrencat aquest divendres amb força a Herbers. Reivindicació i música s’han van unir per donar el tret de sortida amb la inauguració que va ser molt participativa en la Placeta de Missa. Encara que la pluja ha fet acte de presència amb un considerable ruixat, els actes s’han desenvolupat amb relativa normalitat.

L’acte inaugural va apagar les llums del municipi, mentre es despenjaven unes pancartes amb el lema de l’Aplec ‘La veu d’una comarca’ en l’església. Diables i un faquir que expulsava foc li van donar un toc màgic a l’acte, acompanyats dels Dolçainers de Forcall. A mesura que la comitiva avançava pels carrers s’anaven descobrint senyeres amb els noms dels pobles que conformen Els Ports. La primera nit es va tancar amb les actuacions d’Agraviats, Rock Band i Igitaia.

Al llarg del cap de setmana s’espera l’arribada de milers de persones a una localitat en la qual resideixen solament 60 persones al llarg de l’any. La zona del càmping ha tingut molta concurrència amb els joves que van començar a instal·lar-se a primeres hores de la tarda. Les barres també van començar a treballar intensament gràcies al treball de voluntaris que fan possible el Aplec.

Quant a xifres, esta 33ena Aplec dels Ports s’espera que reunisca unes 4000 persones, que gaudiran de 3ha de zona d’acampada, de 15ha de zona de pàrquing i de 150 metres de barra, a més dels 3 escenaris repartits entre el pavelló municipal, la plaça del poble i un dels bancals d’Herbers. A més a més, i per a garantir la seguretat de tots els assistents, s’ha posat en marxa un dispositiu que comptarà amb la presència de bombers i de personal sanitari.

Més informació: