Xavi Castillo ofereix el seu ‘especial’ a L’Aplec



comarquesnord.cat, Herbers
» dissabte, 31 de juliol de 2011

El teatre va ser l’eix principal de la vesprada del dissabte a l’Aplec dels Ports d’Herbers. La plaça del poble, a l’escenari Rototom, va ser el marc escollit per a les actuacions de Valentí Pinyot i Xavi Castillo, totes dues amb canvi d’horari. Principalment en l’Especial de Xavi Castillo el recinte es va quedar menut. Centenars de persones van omplir la placeta i el seu accés, on estava ubicada una barra, i van fer que la gent s’amuntonara com podia, en un dels actes més multitudinaris de l’Aplec. L’Especial començaria un poc després de les 10 de la nit, però molt abans, els aplequers ja s’anaven acomodant en el terra de la Plaça.

Abans de l’actuació, Xavi Castillo, va eixir a fer les proves de só i ja va traure somriures al públic. Castillo, amb la seua companyia Pot de Plom d’Alcoi, és un habitual dels Aplecs on ha portat gran part dels espectacles que ha realitzat en la seua carrera teatral.

En aquesta ocasió, l’actor oferiria l’Especial, que és una barreja caòtica de diferents espectacles i personatges dels monòlegs de la seua companyia teatral. En un principi va aparéixer com a bufó, després com a Capità Moro d’Alcoi (del show Això ho pague jo) i així amb altres personatges com Rita Barberá, Francesc Camps o com a Papa de l’església catòlica. Entorn dels personatges va anar desgranant l’actualitat política valenciana i els grans esdeveniments que es celebren a la Comunitat.

L’actuació a Herbers destacaria per la interpretació de Francesc Camps, pocs dies després de la seua dimissió com a president de la Generalitat Valenciana.
També es va parlar molt de Canal 9 i es va ficar la notícia sobre la dimissió de Camps la qual el propi Castillo analitzaria in situ amb ajuda d’un projector. Un vídeo amb aquest anàlisi està arrasant al You Tube.

Pot de Plom és una companyia que treballa en propostes de creació pròpia, buscant una fórmula de teatre còmic, dinàmic i popular amb un to paròdic i joglaresc. El somriure està garantit en qualsevol dels seus espectacles.

Xavi Castillo és el seu director i ha destacat pels seus monòlegs de caràcter còmic en els quals acostuma a trencar la quarta paret adrençant-se al públic al qual fa partícep de l’actuació. Al País Valencià és conegut per l’anulació d’una de les seues actuacions per part de l’actual alcalde de Xàtiva, el president provincial a València del PP, Alfonso Rus, a causa de la seua imitació del papa Joan Pau II a l’obra Con la Iglesia hemos topao! (L’heretge de Xàtiva i altres històries) i també per part de Teatres de la Generalitat Valenciana sobre per l’obra de teatre L’estrany viatge on al cartell eixia una caricatura del que siguere president de la Generalitat, Eduardo Zaplana.

Castillo també ha destacat per la seua defensa per les emissions de TV3 amb un monòleg-manifest que va fer a Alacant per reivindicar que es puga veure el canal català al País Valencià.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Vinga eixe copy paste de la wikipedia jajajaja sabeu lo que es la propietat intelectual, no? sabeu que teniu que citar la font o vos poden denunciar, no?
    Si que fa falta que publique este article i vosaltres feu lo mateix http://arxiu.comarquesnord.cat/2011/03/10/el-pp-de-morella-utilitza-il%C2%B7legalment-fotos-de-comarquesnordcat-al-diario-de-morella/

    Llicencia de la wikipedia http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Text_de_la_llic%C3%A8ncia_de_Creative_Commons_Reconeixement-Compartir_Igual_3.0_No_adaptada