Es presenta el llibre “Les roques del Port”


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 5 d’agost de 2011

La Biblioteca Municipal de Morella ha acollit la presentació d’una obra que gira al voltant del món de la geologia. Un llibre que abarca el territori que va de Prat de Compte fins a Morella i Xert i que les característiques del rocam del massís que, en termes geològics, forma part de l’anomenada zona d’enllaç entre la serralada Ibèrica i els Catalànids.

L’estructura del llibre consta d’una introducció que repassa l’evolució dels coneixements de la geologia; d’un segon apartat que explica diversos fonaments teòrics necessaris per comprendre la formació i de les roques; en la tercera part es tracta la història geològica des de fa 250 milions d’anys fins arribar a l’actualitat. Per tancar el llibre, es tracta àmpliament l’aigua i els bufadors del Port.

A més del contingut textual, en esta obra es poden observar mapes, il·lustracions i demés material visual que ajuda a la comprensió de la informació.

A banda d’este projecte, l’autor està treballant en un altre que analitza la història del riu Ebre, des de la seua formació fins als nostres dies.

Esta presentació enceta els actes culturals programats des de l’Ajuntament de Morella per a l’Estiu de l’Anunci.

Més informació: | |