Primera parada, Fontdespatla



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dijous, 4 d’agost de 2011

Arribe el mes d’agost i amb ell comencen les festes majors dels municipis de la comarca. I com és habitual, lo poble encarregat de donar el tret d’eixida a l’ambient festiu d’este mes al Matarranya serà Fontdespatla. Este estiu, les festes en honor a Sant Salvador començaran el dijous 4 d’agost, i durant cinc dies ompliran los carrers del municipi d’alegria i il·lusió amb un variat i ample programa d’activitats orientat a tots los públics, com ara el parc infantil, una actuació teatral, los concursos de guinyot, fotografia i rebosteria, actuacions de màgia i la música en viu.

Les Festes Majors 2011 començaran lo dijous amb lo volteig de campanes i el posterior pregó, que enguany anirà a càrrec d’Enrique Peña Belsa. A continuació, i acompanyats de la xaranga Sempre Sone Bé, se donarà la volta al poble fins al monòlit, a qui se li posarà el mocador de festes i on se farà gasosada popular, un dels moments més divertits entre els jóvens. Ja després a la nit, hi haurà orquestra i disfresses per a adults. Divendres 5, la vigília de Sant Salvador, hi haurà un concorregut programa amb parc infantil, concursos, exhibició de tall i tala de troncs amb els Pikados de la Vall de Hecho, per tancar la nit amb orquestra i disco-mòbil

Lo dia de la festa major, Sant Salvador, despertarà amb la missa d’honor al sant i la processó pels carrers del poble. Ja a la tarde, la final de guinyot i actuació del grup de jota Malandia d’Alcanyís. A més, i segons va explicar el regidor de Festes i president de l’Associació Cultural Sant Miquel, Andrés Ortiz, “també actuaran los xiquets de Fontdespatla que van a classes de jota”. Ja per la nit, orquestra i discoteca mòbil fins que el cos aguanto, amb un suculent sorteig de bingo en què hi haurà un premi de 1.000 euros. Diumenge, Fontdespatla celebrarà les festes de Sant Cristòfol, amb processó i benedicció de cotxes. La tarde vindrà plena d’activitats per als més menuts, com ara jocs infantils, disfresses, l’actuació d’un mag i demostració d’esgrima.

Lo dilluns 8 d’agost, Fontdespatla posarà fi a les seues festes 2011. I ho farà amb lo tradicional acte de lliurament dels premis dels diferents concursos. Es posarà fi a les festes amb l’actuació del grup de teatre La Quiquereta de Pena-roja. En definitiva, un programa carregat d’activitats per a tots los públics, entre els quals cal ressaltar “lo chupinazo com lo moment més bonic”, i la gran festa participativa i de germanor que es viu per commemorar el dia de Sant Cristòfol. La comissió de festes i l’Ajuntament de Fuentespalda conviden a tots los veïns de la comarca a xalar a les seues Festes Majors.

Més informació: | |